Ciorba de legume

 

Ciorba de legume se poate prepara un doua variante, cea alba dreasa cu gălbenușuri și smântână sau cea roșie fără sa fie dreasa. Ea se numara printre preferatele mele pentru ca are multe legume este usoara si se prepara rapid. Acum mănâncă  si Adrian, bineinteles ca Luci intreaba unde e carnea din ea dar mai facem si exceptii si gatim fara carne :).

Vă recomand sa folosiți legume de sezon proaspete pe cât se poate și nu congelate.

Ciorbă de legume

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 2 cartofi
  • 150g fasole verde congelata
  • 1 ceapa mica
  • 8-9 buchetele brocoli
  • 2 roșii potrivite sau 200 ml roșii pasate
  • 2 galbenusuri
  • 250g smantana 15% grasime
  • putin ulei, sare
  • patrunjel verde
  • leuștean

Pentru acrit : borș, suc de lămâie sau oțet

Morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina le curatam, le spalam si le taiem cubulete.

Apoi le calim in putin ulei, adaugam 3 litri de apa si lasam sa fiarba. Dupa 20 min. adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, fasolea verde, ceapa curatata si tocata marunt, rosiile taiate feliute.

Mai lasam sa fiarba la foc mic 15 minute si adaugam brocoli. Lasam inca 5 min si stingem focul.

Galbenusurile le amestecam cu smantana, adaugam putin cate putin din supa fierbinte si amestecam. Rasturnam toata compozitia in oala si amestecam.

Potrivim de sare, adăugăm leușteanul tăiat mărunt, lăsăm sa stea 15 minute cu capacul pus si apoi servim cu patrunjel verde deasupra.

Aici varianta cu multe roșii, rețeta făcută toamna.

Sfat:

Nu-i obligatoriu sa folositi toate legumele, puteti sa mai adaugati conopida, dovlecei… ce legume gasiti in sezon.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Ciorba de legume”

  1. Buna Amalia,
    Absolut geniala reteta, sunt mare fan al supelor si ciorbelor motiv pentru care aceasta minunata reteta se poate numi o adevarata provoacare.
    Cel mai mult imi place tema site-ului tau, practic cand arunc o privire pe site-ul tau nu stiu de unde sa aleg, vad foarte usor tot felul de retete delicioase, mersi frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.