Ciorba de miel

Personal imi place foarte mult ciorba de miel dar stiu ca la capitolul carne de miel consumatorii  se impart in 2 categorii; cei carora le place si cei carora nu le place deloc… ar mai fi cei care mananca cu conditia „sa nu aiba gust de miel” dar pe acestia nu-i luam in considerare :)).

Reteta de mai jos este de la mama mea, ea asa m-a invatat sa o prepar si pot sa va scriu ca am succes de fiecare data cand o gatesc.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel; cap ( eu una nu-l pot vedea fierband in oala asa ca nu-l folosesc, dar voi sa nu tineti cont de parerea mea :)), gat, piept, coaste
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2kg macris
  • 100g orez
  • cateva fire leustean
  • 2 galbenusuri
  • 400ml smantana 25% grasime
  • sare

1 Spalam bine carnea de miel si o punem la fiert in 6-7 litri de apa.

2.Intre timp curatam zarzavatul (radacinoasele ) si il taiem bucatele.

Cand apa a dat in clocot, spumam si adaugam zarzavatul taiat. Punem si sare si lasam sa fiarba la foc mic, spumind din cand in cand pana cand carnea este fiarta ( am uitat sa va spun, carnea de miel face multa spuma atunci cand fierbe ).

3. Scoatem carnea si o lasam sa se raceasca. O curatam de pe oase si o punem inapoi in ciorba.

4. Adaugam orezul bine spalat. Lasam sa fiarba si cand oreul este fiert adaugam macrisul deoarece acesta fierbe in 2-3 minute( daca macrisul este mai mare puteti sa-l taiati fasii).

5. Dregem ciorba cu galbenusurile amestecate cu smantana la care aduagam putin cate putin din supa fierbinte si apoi rasturnam amestecul in oala.

6. Punem si leusteanul taiat marunt.

Servim calda cu ardei iute.

Si poza originala cu un hot mic care a mancat painea si apoi a asezat-o frumos la loc pentru poza :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.