Nu este niciun secret că la noi in frigider tot timpul este o oală cu ciorba, e drept mai mică acum când stau acasă cu cel mic pentru că gătesc aproape zilnic dar cat de curând se va mari volumul ei :)
Desigur sunt ciorbe care dacă de poate ar trebui să le repet in fiecare săptămână gen ciorba de burtă sau altele care ar trebui să dispară din meniu gen supa cremă de țelină, însă aplic eu magia mea astfel încât toate se mănâncă la fel de bine.
Ciorba de pui cu legume este varianta cu carne de pui a ciorbei țărănești cu carne de vaca, eu o prepar atat cu carne de pui, piept varianta rapida sau tacâmuri de pui mai precis spate si aripi doar pentru gustul de pui. Poate ați văzut in multe rețete cum la supa de legume se adaugă supă de pui congelata sau in cel mai rău caz cuburi gata cumpărate. Eu încă nu am ajuns să fac chestia asta, ma refer la cea congelata deși mi am tot propus. Carnea de pui si oasele dau un gust excelent. Bineînțeles ca puteți renunța la ele nu e nicio problema dacă doriți o ciorbă simplă de legume.
Rețeta este una clasică și așa cum ați bănuit cu multe legume. Nu trebuie sa le puneti pe toate doar care le gasiti si care va plac :)
Rețetă de ciorbă de pui cu legume
Ingrediente pentru ciorba de pui cu legume:
– 600g carne de pui sau tacamuri ( spate si aripi)
-2 morcovi mari
-1 rădăcină de patrunjel
– 1/4 rădăcină telina
– 1buc pastarnac
– 1 dovlecel mic
– 1/4 conopidă (aprox 200g)
– 1 cartof potrivit
– 2 linguri sos de rosii sau o rosie
– 1 linguriță pastă de ardei sau un ardei kapia
– 3 gălbenușuri
– 300g smântână minim 15% grasime
– sare, piper proaspăt
– suc de lămâie, oțet, bors
Dacă vi se pare ca sunt prea multe legume să știți ca dau in gust excelent asa ca va recomand sa le folosiți pe toate :)
Cum facem ciorba de pui cu legume?
Carnea de pui sau tacamurile se spala bine si se pun la fiert în 6l de apă rece. Daca folositi piept de pui il taiati cubulete si il puneti asa in oala. Morcovul, patrunjelul, telina si pastarnacul se curata, se apala bine si se taie cubulețe. Se calesc separat cateva minute in putin ulei de masline si se adauga la ciorba cand aceasta fierbe. Adăugăm si sare. Lăsăm să fiarbă aproximativ 15 de minute și apoi adaugam ardeiul taiat cubulete, sosul de roșii sau rosia taiata cubulete, conopida tăiată buchetele, cartoful, dovlecelul curățate si taiate bucatele.
Mai lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute. Cand toate legumele sunt fierte, tragem oala deoparte si lăsăm sa stea vreo 5 minute să se liniștească si dregem ciorba.
Daca ati psu oase cu carne le scoateti si curatati carnea de pe ele apoi o puneti inapoi in ciorba. Daca folositi piept de pui nu mai faceti nimic :)
Galbenusurile le amestecam cu smantana si adaugam puțin cate putin din supa fierbinte amestecand mereu. Dacă nu aveți ce face cu albusurile, puneți – le in supa fierbinte, eu așa fac de cele mai multe ori, copiilor le plac Rasturnam amestecul in oala si amestecam usor. Potrivim de sare, adăugăm si piper si acrim după caz cu ce vă place. Eu am acrit ciorba cu suc de lămâie, mi s – a părut mai fresh.
Servim cu pătrunjel verde tocat deasupra.
Aici aveti si reteta video
Sper sa o incercati este tare buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]