Cele mai bune clătite cu dovlecei mâncate vreodată, sunt pufoase, sunt moi, sunt gustoase! Asta e introducerea pentru că ieri am fost asa entuziasmata de ele (și încă sunt) încât musai sa le laud cât pot de mult.
Deși picii mei mănâncă aproape orice, au o reținere fata de dovlecei și nu pot să-i prepar numai cu „smecherii” adică să nu-și dea seama ca mâncarea respectiv a are dovlecei în ea. Asa ca rețeta aceasta este una atât pentru iubitorii de dovlecei dar și pentru cei care nu-i agreează. Clătitele cu dovlecei se prepară foarte repede și merg de minune acompaniate de o cana de iaurt sau kefir. Puteți sa le serviți și cu smântână sau sos de iaurt și usturoi sunt excelente! Și da puteți folosi orice brânză „curgătoare” ca ingredient, eu am pus caș de vacă proaspăt.
Ingrediente 10-12 bucăți de clătite cu dovlecei și brânză:
- 250g dovlecel curățat de coaja
- 2 oua mari
- 300g iaurt
- 200g făină
- 150g brânză rasa (caș, cașcaval, mozarella, parmezan, gouda)
- 1/2 linguriță sare
- 30g ulei
- 1/2 plic praf de copt
Cum facem reteta de clatite?
Dovlecelul îl dam pe răzătoarea cu gauri mari, presaram putina sare și îl lăsăm sa stea câteva minute apoi îl stoarcem bine de zeama lăsată.
Batem bine ouăle impreuna cu sarea, adăugăm iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt și dovlecelul dat pe răzătoare. La sfârșit adăugăm branza dată pe răzătoarea cu gauri mici. Obținem o compoziție curgătoare asemănătoare cu cea de la pancakes.
Lăsăm compoziția sa stea 10 minute apoi prăjim clătitele pe o parte și pe alta în tigaia însă cu puțin ulei pana se rumenesc frumos. Când puneți compoziția în tigaie o întindeți ușor cu lingura sa fie cât mai subțire.
Puteți sa le faceți mai mari ca și clătitele obișnuite, eu am preferat sa le fac mai mici, mi s-au părut mai drăguțe.
Servim calde cu iaurt, smântână, sos de usturoi… alegeți ce va place :)
Poftă bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]