Conopidă întreagă la cuptor cu sos de tahini

conopida-amalia-1

Stiu, intrebarea este ce cauta tahini in aceasta reteta. Va raspund cu mana pe inima ca ii da un gust foarte bun sosului. Pe langa faptul ca are lamaie, iaurt si mult patrunjel verde tahini ii da o aroma mai speciala.  Bine, eu iubesc tahini si oarecum s-ar putea sa fiu influentata de acest fapt, dar e chiar bun asta e clar. Eu il cumpar de la Lidl, este la pret foarte bun si sincer va recomand sa aveti un borcan in frigider mai ales daca sunteti fan hummus.

 

Conopida intraga la cuptor este o modalitate foarte practica de a gati conopida, mai ales in sezon cand este ieftina si se gaseste peste tot. Se face rapid, in maxim 20 de minute, fara prea multa bataie de cap, nu trebuie taiata sau desfacuta buchetele, o sa vedeti imediat cat de usor se prepara. Si iese foarte buna, eu care deobicei nu mananc mult era sa mananc una intreaga. Bineinteles ca sosul face totul!

Puteti sa o consumati ca atare sau langa o carne la gratar. Daca aveti invitati la masa sunt sigura ca o sa faca senzatie!

Conopidă întreagă la cuptor cu sos de tahini

Ingrediente 2 portii:

  • 1 conopida de aprox 500g
  • sare, piper, boia dulce, ulei de masline

Pentru sos:

  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 150ml iaurt
  • 1 lingura tahini
  • sare
  • putina pudra de chilli daca va place sa mancati picant

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare ( la 1 litru de apa o jumatate de lingurita de sare) Adaugam conopida curatata de frunze, spalata si o fierbem 10 minute.

De preferat este sa alegeti o conopida nu foarte mare aproximativ 700g , daca aveti gradina si aveti mai mare atunci suplimentati timpul de fiert cu 10 minute

Scoatem conopida de la fiert o intoarcem cu cotorul taiat la baza si o asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt.

Punem peste ea ulei de masline si condimentam cu sare, piper, boia dulce.

Coacem conopida 20 de minute.

Cand mai sunt cateva minute sa fie gata preparam sosul.

Punem toate ingredientele intr-un procesor si mixam pana obtinem un sos cremos.

Daca nu aveti tahini il puteti omite sau il inocuiti cu 1 lingura de parmezan ras.

Turnam sosul peste conopida, mai presaram deasupra patrunjel verde si servim !

Este foarte buna!

Daca inlocuiti iaurtul cu unul vegetal sau smantana vegetala o puteti consuma si in post.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.