Conopida prajita la cuptor este un preparat pe placul tuturor. Desigur trebuie sa iubiti conopida, aceasta e singura conditie.
Se face usor si rapid este un preparat cu putine calorii ce nu necesita pregatiri foarte complicate.
Pentru a alege o conopida proaspata trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri:
- conopida trebuie sa fie compacta buchetelele indesate
- culoarea conopidei sa fie curata fara pete maronii
- musai sa o simtiti grea, o conopida proaspata contine multa apa deci e destul de grea.
In rest mai aveti nevoie de ulei de masline si cateva condimente de baza cum ar fi boiaua afumata, piper, sare, usturoi granulat.
Asa cum am scris este un preparat sarac in calorii dar totodata satios, eu am mancat-o ca atare fara carne, asa s-a nimerit dar merge foarte bine alaturi de un gratar de pui.
Conopidă prăjită la cuptor
Ingrediente 4 portii:
- 1 conopida medie aprox 1kg
- 100ml ulei de masline
- 1/4 lingurita usturoi pudra
- 1/4 lingurita boia afumata
- 1/2 lingurita sare de mare fina
- optional patrunjel verde tocat sau marar
Pentru inceput preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius si tapetati o tava cu hartie de copt.
Conopida o curatati de frunze, o spalati bine si o intoarceti cu capul in jos.
Taiati conopida felii de aproximativ 1 cm. Primele felii se vor desface, probabil veti obtine maxim 3 felii perfecte, dar nu e problema, folositi tot.
Puneti feliile de conopida si buchetelele ramase in tava.
Intr-un bol mic amestecati uleiul si condimentele mai putin sarea.
Cu o pensula ungeti feliile de conopida. In reteta originala scria ca se intorc pe cealalta parte si se ung cu ulei, eu le-am uns doar pe o parte si au fost perfecte.
Băgati tava la cuptor timp de 30 de minute.
Scoateti tava dupa 30 de minute, presarati sare si verdeata tocata deasupra si serviti.
Este foarte buna!
Reteta este preluata de pe cleanplatemama.com.
PS Puteti incerca chestia asta si cu varza, in fapt asta o sa fac data viitoare sunt sigura ca va fi foarte buna.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]