V-am mai scris de multe ori cu siguranta, cand sunt incantata de o reteta pur si simplu imi este greu sa-mi gasesc cuvintele ca sa o descriu. La fel este si cu aceasta reteta, este absolut divina! Cornetele sunt foarte fragede si se topesc in gura, crema fina si aromata…pe o scara de la 1 la 10 in care 10 este nota maxima aceste cornete au nota 11!
Le-am ochit demult, aveam formele cumparate, aveam si reteta potrivita dar pur si simplu mereu am amanat sa le prepar pentru ca mi se pareau complicate, mai degraba minutioase si aveam impresia ca iti ia mult timp cu infasuratul aluatului. Sa stiti ca nu este chiar asa, aluatul este extrem de elastic si se ruleaza perfect pe cornetele metalice.
Probabil ca ati intalnit deja reteta pentru ca este extrem de populara, mai ales in varianta cu aluat de foietaj, insa va recomand sa o faceti pe aceasta e o mare diferneta la gust. Aceste cornete se pot umple si cu frisca sunt foarte bune dar crema de vanilie e preferata mea asa ca sper sa incercati si voi sa le faceti si umpleti in varianta aceasta.
Cornetele cu crema de vanilie sunt un dulce de care nu te saturi, eu deobicei cand fac prajturi gust o bucata sau doua, dar acum va spun sincer ca nu am numarat cate am mancat :)) Pentru ca a fost prima data cand le-am facut, am facut doar 20 de buc. dar data viitoare tura dubla cu siguranta!
Cornete cu crema de vanilie
Pentru cornete: ( aproximativ 20buc)
- 300g faina de tip 000
- 125g unt 82% grasime
- 125g smantana 15% grasime
- un varf de cutit de sare
Crema de vanilie
Reteta o gasiti aici
Mai aveti nevoie de:
- cornete metalice ( eu le-am cumparat din Selgros sunt 12 buc in set, dar probabil ca le gasiti si in alta parte)
- zahar pudra
Pentru inceput amestecati faina cu untul rece apoi adaugati smantana treptat si framantati pana obtineti un aluat elastic ca si cel din filmulet. Posibil sa trebuiasca sa mai adaugati maxim 25g faina.
Inveliti aluatul intr-o folie si lasati-l la rece timp de 30 de minute.
Intre timp preincalziti cuptorul la 180grade Celsius.
Aluatul il intindeti pe masa resarata cu putina faina intr-o foaie subtire cam de 1-2mm si il taiati benzi lungi de aproximativ 1,5cm latime.
Infasuram aluatul pe cornetele metalice pornind de la varf.
- Apasati bine aluatul in partile unde se suprapune sa nu se desfaca la copt
Asezam cornetele unul langa altul in tava in care am pus hartie de copt si le coacem timp de 12-15 minute pana se rumenesc usor.
Le scoatem, le lasam sa se raceasca putin si le desfacem usor ( o s avedeti ca se desfac fara probleme).
Cand sunt reci le umplem cu crema de vanilie ( sau frisca) si le pudram cu zahar.
Servim cu multa placere :)
Sunt delicioase!
Daca doriti puteti sa le umpleti doar cu frisca.
Reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
maica-mea le ungea cu ou inainte de cuptor – pe langa aspect, am impresia ca le da o oarecare durabilitate. Ca umplutura folosea frisca. Eu zic ca merita incercat si asa.
Buna idee, multumim!
In studentie cand aveam o petrecere cumparam cornetele si le umpleam cu budinca de ciocolata si vanilie !