Demult mi-am propus ca o sa incerc aluaturile facute de Laura, o fata frumoasa, care locuieste in Italia si care pune mult suflet in tot ceea ce gateste :). Asta este prima reteta incercata, de care ma declar foarte multumita .
In primul rand trebuie sa aveti mult timp la dispozitie… de asteptat pentru ca aluatul trebuie lasat cat mai mult la dospit.
Avem nevoie de:
500 gr faina
50 gr unt
25 gr drojdie proaspata
150 gr lapte
150 gr zahar
2 oua
nutella, marmelada sau crema pentru umplut
Incalzim putin laptele si apoi punem drojdia in el.
Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in bucatele. Adaugam si ouale intregi si framantam putin.
Adaugam treptat laptele si amestecam pana la omogenizare.In cazul in care e un pic lipicios framantati cu mana infainata.Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste. Timpul de framantare este de maxim 10 minute.
Punem aluatul la crescut 2 ore.
Impartim aluatul in 3 bile si apoi fiecare bila o intindem si o impartim in 4. Umplem cu ce avem la dispozitie si ce ne place, eu am avut doar gem de caise.
Punem cornurile in tava, le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul si le ungem cu un amestec facut dintr-un galbenus de ou si o lingura de lapte.
Coacem in cuptorul preincalzit fix 15 minute. Rezulta niste cornuri usoare si pufoase.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Woau! Ce bine arata!Pofta mare!
Draga Amalia multumesc din suflet pentru cuvintele tale frumoase!! Esti o scumpa!! Cat despre cornetti.. ti-au ieist absolut PERFECTI iar pozele sunt extraordinar de frumoase. Esti o gospodina extraordinara draga Amalia si ma onorezi cand alegi sa executi o reteta de-a mea. Iti multumesc din suflet ca i-ai incercat si te astept sa-ncerci si alte aluaturi. Te pup si sa va fie de bine!!
Astazi am facut si eu is foartee bune,pufoase,am crezut ca o dau in bara dar m.am luat dupa reteta si au iesit delicioase,multumesc de reteta..
Ps:defiecare data cand greau sa fac ceva dulce si nu numai ma uit pe blog
Multumesc :)