De vreo luna ma tot gandesc la ele… rar poftesc la cornulete, dar acum mi-am amintit de cele pe care le facea mama si am lasat felul doi deoparte si le-am executat. Asa ca de cina am mancat cornulete ( nu ma intrebati ce-a zis sotul ca nu vreti sa stiti :) ).
Reteta este simpla si ies destul de multe adica 8×8=64.
Ingrediente:
- 1/2 kg rahat
- 200g unt sau margarina
- 200ml lapte
- 150g zahar tos ( daca folositi alta umplutura puneti 200 )
- 1 lingura otet
- 25g drojdie proaspata
- faina cat cuprinde ( expresie la care ma enervez ) dar ca sa va fie mai usor am cantarit cat am folosit si au fost 650g
- 100g zahar pudra cu aroma de vanilie
- coaja rasa de la 1/2 de lamaie
1. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana acesta se topeste ( ca sa va fie mai usor puteti folosi zahar pudra ). Eu am mixat cam 10 minute apoi am lasta asa amestecul pentru ca am nimerit un zahar tare ca piatra.
2. Dizolvam drojdia in laptele caldut si adaugam la crema de unt, apoi otetul, coaja rasa de lamaie si faina.
Framantam pana se omogenizeaza bine si impartim aluatul in 8 bucati. Punem aluatul la rece 30 de minute timp in care taiem rahatul bucatele ( munca grea ) si preincalzim cuptorul la 170g.
3. Intindem o bucata de aluat cu sucitorul apoi o taiem in 8. Pe fiecare bucata punem rahat si apoi rulam usor.
Asezam cornulete in tava in care am pus hartie de copt si le coacem timp de 10-15 minute pana se rumenesc putin la varfuri. Prima tava bineinteles ca am lasat-o putin mai mult :((.
4. Cornuletele calde le dam prin zaharul pudra.
Lasam sa se raceasca si apoi stiti ce urmeaza :).
Observatie:
Rahatul se taie mai usor daca treceti lama cutitului prin faina.
Puteti sa umpleti cornulete cu un gem mai tare ( magiun ) sau miez de nuca amestecat cu gem.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Wow, arata senzational. Zici ca ai taiat aluatul cu laserul. Mie nu imi ies 2 cornulete de aceeasi forma. Felicitari!
:)) cand am timp imi reusesc, cand ma grabesc … :)