Cornulete in doua culori

 

Cand eram studenta , colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac , ajutata si de culinar, sa vad daca imi reusesc. Am avut ceva de lucru dar efortul mi-a fost rasplatit pe masura.
Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200g unt
  • aprox 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf de cacao
Pentru sirop:
  • 250ml apa
  • 150g zahar
Pentru umplut:
  • magiun de prune, finetti, gem amestecat cu nuca macinata sau un gem mai tare
Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.

Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.

Se ia o parte alba si se intinde , apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine , apoi se taie triunghiuri , se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare cu mentiunea ca se intinde si invers adica prima data o foaie cu cacao si apoi o foaie alba.

 

Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.

Intre timp se face siropul; punem apa la fiert cu zaharul, lasam 3-4minute apoi stingem focul si asteptam sa se raceasca putin. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.

Sunt foarte pufoase !

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


50 de comentarii la „Cornulete in doua culori”

  1. :) Nu pot sa creeeed! fosta colega de camera,care-i din Campia Turzii primea si ea de la mama ei(gospodina desavarsita) aceste cornulete DIVINE!!! Ma bucur enorm ca am gasit reteta..am sa le fac in curand. Pupici

  2. eu am facut dar am pus la un kg faina 4 oua,200 ml ulei,400 ml lapte s restu lafel k in reteta.iar in sirop am pus un pic de scortisoara.a iesit super……….

  3. Heey buna ideea cu scortisoara :), vecina mea are o reteta asemanatoare dar de post si le da prin sirop ( doar partea de sus) apoi prin nuca de cocos.

  4. Chiar sambata asta am fost la tara…la mama acasa si fiindca sunt innebunita dupa ele am facut impreuna cu mama.
    Se pot face si de post, in loc de lapte am pus apa sau ceai de zahar ars si cu 200 ml ulei,fara ou si fara unt, in rest reteta e aceeasi. In sirop noi punem esenta de rom…au un gust bun.
    Te pup dulce si iti multumesc pentru ca imi dai f multe idei la bucatarit.

  5. am facut si eu aseara cornuletele dar cred ca facut foaia prea subtire si nu au iesit atat de pufoase..cam cat de groasa trebuie sa ramana foaia inainte de a taia triunghiurile?si siropul prin care le trecem trebuie sa fie cald?

  6. cornuletele trebuie sa dospeasca si in tava inainte sa le dam la cuptor? si se pune cumva si praf de copt?iar prin sirop le dam fierbinti sau dupa ce se racoresc?se lasa in sirop mai mult sau doar se trec…scuza ma daca te sacai dar vreau sa mi reuseasca data viitoare…copiilor le au placut mult…

  7. Ioana poti sa le lasi sa mai dospeasca 15 minute inainte de-a le baga la cuptor, nu se pune praf de copt, prin sirop le dam caldute, adica le lasam sa se raceasca putin apoi le trecem prin sirop. Iti tin pumnii sper sa-ti reuseasca!

  8. vai, cornuletele astea mi le trimitea scumpa mea mama pe autobus, tocmai din maramures pana in cluj, pe vremea cand eram studenta…:) imi plac retetele tale tare mult!

  9. Ador cornuletele astea, mama le face dar ea la final dupa ce le trece prin sirop le da si prin nuca de cocos, oricum sunt foarte gustoase:D

  10. Reteta testata, toata lumea incantata! :P
    Data viitoare o sa adaug putin mai mult zahar in aluat, ca alor mei le plac mai dulci, dar in rest au fost suuper. Inca ceva…siropul de zahar inseamna ca topim zaharul in apa si atat? sau mai lasam sa fiarba pana se mai ingroasa? Ca eu cand s-a topit zaharul, l-am luat de pe foc si cornuletele le-am uns cu pensula cu acest sirop, pe moment au fost lucioase si lipicioase (yummy), dar pe dimineata nu se mai vedea ca le-am dat prin sirop, s-a absorbit in aluat. E normal?

    1. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin :). Imi cer scuze ca nu am scris cateodata ma grabesc si nu mai apuc sa scriu foaret explicit.

  11. buna voua gospodinelor am facut si eu cornulete in doua culori de doi ani incoace ..fiinca sotul si fiica sunt devoratori de dulce am facut reteta dubla au iesit super …. ingredientele nu sunt la fel dar vreau sa zic ca aproape saptamanl fac cornulete…..si ca sa nu fie chiar dulci eu le umplu cu gem de prunee acrisor iar in sirop pun menta pisata si esenta de vanilie uneori experimental bagam jumatate de cornulet in ciocolata topita apoi cand se raceau ciocolata se intarea au iesit grozave
    ……de pe masa de craciun nu vor lipsi alaturi de turta dulce ….succes tuturor la reteta ….sigur impresionati orice persoana cu aceasta reteta…..amalia felicitari pt reteta….

  12. Mama mea facea aceste cornulete cand eram mica numai de sarbatori.Acum,de cand m-am mutat la casa mea,voi incerca sa pastrez traditia.Sunt delicioase.;)

  13. Amalia, sunt foarte bune. Eu in sirop mai pun esenta de rom si pe urma le dau prin cocos.
    Pot sa spun ca nu este zi fara sa intru pe retetele tale si sa vad ce bunatati mai gasesc. Felicitari.

  14. buna amalia. am facut reteta asta de foarte multe ori si tot timpul m-am pornit sa-ti scriu dar nu am mai apucat.sunt atat de bune cornuletele k baietelul meu de 2 anisori le adora si le fac cu mare drag.sa stii ca nu am mai mancat cornulete de astea de vreo 5 ani si cand le-am facut prima data si am vazut ca sunt identice nu-mi venea sa cred.te pup si la cat mai multe bunatati.sunt delicioaseee

  15. Am probat reteta si au iesit delicioase,insa am pus 200 grame unt si 300 ml lapte .Au iesit nemaipomenit de gustoase si de aratoase! Draga Amalia,iti urmaresc cu mare interes retete le pe care ,o parte,le- am si testat.Ai un blog super dragut!!! Iar retetele sunt foarte frumos structurate,incat foarte repede le identifici unde le e locul.Frumos!!! Sa mai postezi si altele

  16. Kiar azi am facut cornuletele….sunt delicioase. Ai retete foarte gustoase si simple. Tin sa te anunt ca site-ul tau ma salveaza mereu si imi inspira multa incredere. Felicitari……asa crea sa-ti trimit si eu cateva retete, mai este valabila adresa de email amalia@haisagatim.ro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.