- 1 kg faina
- 50 g drojdie
- 1 plic zahar vaniliat
- 200g unt
- aprox 400 ml lapte
- 3-4 linguri zahar
- 2 oua
- 1 lingura cu varf de cacao
- 250ml apa
- 150g zahar
- magiun de prune, finetti, gem amestecat cu nuca macinata sau un gem mai tare
Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
Se ia o parte alba si se intinde , apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine , apoi se taie triunghiuri , se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare cu mentiunea ca se intinde si invers adica prima data o foaie cu cacao si apoi o foaie alba.
Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.
Intre timp se face siropul; punem apa la fiert cu zaharul, lasam 3-4minute apoi stingem focul si asteptam sa se raceasca putin. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.
Sunt foarte pufoase !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
este foarte buna reteta
sunt delicioase, eu le umplu cu rahat si dupa ce le trec prin sirop le trec si prin cocos arata super
Ar trebui sa incerc si eu varianta asta, multumesc pentru idee !
Arata super…uitandu-ma la ingrediente mi se pare foarte putin lapte pt 1 kg de faina…
Da ai dreptate cred ca ar trebui cam 400 ml de lapte, uite si modific reteta.
:) Nu pot sa creeeed! fosta colega de camera,care-i din Campia Turzii primea si ea de la mama ei(gospodina desavarsita) aceste cornulete DIVINE!!! Ma bucur enorm ca am gasit reteta..am sa le fac in curand. Pupici
Ce coincidenta Madalina :)), sper sa-ti reuseasca , sa-mi scrii daca ti-au placut !
eu am facut dar am pus la un kg faina 4 oua,200 ml ulei,400 ml lapte s restu lafel k in reteta.iar in sirop am pus un pic de scortisoara.a iesit super……….
Heey buna ideea cu scortisoara :), vecina mea are o reteta asemanatoare dar de post si le da prin sirop ( doar partea de sus) apoi prin nuca de cocos.
Eu le-am facut au iesit super…sunt si pufoase.!!! Recomand aceasta reteta tuturor!
Anonim sa le papi cu placere , cu ce le-ai umplut ?
Le-am umplut cu gem si nuca…
Chiar sambata asta am fost la tara…la mama acasa si fiindca sunt innebunita dupa ele am facut impreuna cu mama.
Se pot face si de post, in loc de lapte am pus apa sau ceai de zahar ars si cu 200 ml ulei,fara ou si fara unt, in rest reteta e aceeasi. In sirop noi punem esenta de rom…au un gust bun.
Te pup dulce si iti multumesc pentru ca imi dai f multe idei la bucatarit.
Laura buna idee cu ceaiul de zahar ars ! Te pup si eu si numai bine !
ce spectaculoase sunt cornuletele tale !
am facut si eu aseara cornuletele dar cred ca facut foaia prea subtire si nu au iesit atat de pufoase..cam cat de groasa trebuie sa ramana foaia inainte de a taia triunghiurile?si siropul prin care le trecem trebuie sa fie cald?
Ioana cam 1/2 de cm trebuie sa fie de groasa iar siropul caldut :)
cornuletele trebuie sa dospeasca si in tava inainte sa le dam la cuptor? si se pune cumva si praf de copt?iar prin sirop le dam fierbinti sau dupa ce se racoresc?se lasa in sirop mai mult sau doar se trec…scuza ma daca te sacai dar vreau sa mi reuseasca data viitoare…copiilor le au placut mult…
Ioana poti sa le lasi sa mai dospeasca 15 minute inainte de-a le baga la cuptor, nu se pune praf de copt, prin sirop le dam caldute, adica le lasam sa se raceasca putin apoi le trecem prin sirop. Iti tin pumnii sper sa-ti reuseasca!
vai, cornuletele astea mi le trimitea scumpa mea mama pe autobus, tocmai din maramures pana in cluj, pe vremea cand eram studenta…:) imi plac retetele tale tare mult!
dar vezi ca nu este completa reteta
credema
am diploma de patiser cofetar
Anonim te cred , te-as ruga sa o completezi tu daca poti :).
kum sa faca sa nu mai curga finetti din ele?? tot timpul kurge tot din ele in kuptor
Pun mai putin si apas un pic mai tare aluatul cand il rulez :).
Sper ca ii buna reteta ca la fica mea ii place mult cornuletele.
cu drag Lumi
Ador cornuletele astea, mama le face dar ea la final dupa ce le trece prin sirop le da si prin nuca de cocos, oricum sunt foarte gustoase:D
Reteta testata, toata lumea incantata! :P
Data viitoare o sa adaug putin mai mult zahar in aluat, ca alor mei le plac mai dulci, dar in rest au fost suuper. Inca ceva…siropul de zahar inseamna ca topim zaharul in apa si atat? sau mai lasam sa fiarba pana se mai ingroasa? Ca eu cand s-a topit zaharul, l-am luat de pe foc si cornuletele le-am uns cu pensula cu acest sirop, pe moment au fost lucioase si lipicioase (yummy), dar pe dimineata nu se mai vedea ca le-am dat prin sirop, s-a absorbit in aluat. E normal?
Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin :). Imi cer scuze ca nu am scris cateodata ma grabesc si nu mai apuc sa scriu foaret explicit.
buna voua gospodinelor am facut si eu cornulete in doua culori de doi ani incoace ..fiinca sotul si fiica sunt devoratori de dulce am facut reteta dubla au iesit super …. ingredientele nu sunt la fel dar vreau sa zic ca aproape saptamanl fac cornulete…..si ca sa nu fie chiar dulci eu le umplu cu gem de prunee acrisor iar in sirop pun menta pisata si esenta de vanilie uneori experimental bagam jumatate de cornulet in ciocolata topita apoi cand se raceau ciocolata se intarea au iesit grozave
……de pe masa de craciun nu vor lipsi alaturi de turta dulce ….succes tuturor la reteta ….sigur impresionati orice persoana cu aceasta reteta…..amalia felicitari pt reteta….
Dana multumesc si ma bucur ca faci portii duble :).
Mama mea facea aceste cornulete cand eram mica numai de sarbatori.Acum,de cand m-am mutat la casa mea,voi incerca sa pastrez traditia.Sunt delicioase.;)
azi am facut cornuletele au iesit super bune ….
Amalia, sunt foarte bune. Eu in sirop mai pun esenta de rom si pe urma le dau prin cocos.
Pot sa spun ca nu este zi fara sa intru pe retetele tale si sa vad ce bunatati mai gasesc. Felicitari.
Multumesc mult!
Unde as putea sa-ti trimit si eu cateva retete ?
Pe mail. amalia@haisagatim.ro
sunt foarte bune
buna amalia. am facut reteta asta de foarte multe ori si tot timpul m-am pornit sa-ti scriu dar nu am mai apucat.sunt atat de bune cornuletele k baietelul meu de 2 anisori le adora si le fac cu mare drag.sa stii ca nu am mai mancat cornulete de astea de vreo 5 ani si cand le-am facut prima data si am vazut ca sunt identice nu-mi venea sa cred.te pup si la cat mai multe bunatati.sunt delicioaseee
Ce ma bucur ! Apropo, poate incerci reteta de spirale cu gem… sunt foarte bune chiar si pentru copii :)
super reteta!!!
Am facut reteta , cornuletele au iesit foarte pufoase si deliciose.
Am probat reteta si au iesit delicioase,insa am pus 200 grame unt si 300 ml lapte .Au iesit nemaipomenit de gustoase si de aratoase! Draga Amalia,iti urmaresc cu mare interes retete le pe care ,o parte,le- am si testat.Ai un blog super dragut!!! Iar retetele sunt foarte frumos structurate,incat foarte repede le identifici unde le e locul.Frumos!!! Sa mai postezi si altele
Multumesc pentru aprecieri !
Buna.am o intrebare : cum se pune untul in aluat topit sau pur si simplu bucata de unt?merci
Untul topit, e mai usor pentru framantat.
Kiar azi am facut cornuletele….sunt delicioase. Ai retete foarte gustoase si simple. Tin sa te anunt ca site-ul tau ma salveaza mereu si imi inspira multa incredere. Felicitari……asa crea sa-ti trimit si eu cateva retete, mai este valabila adresa de email amalia@haisagatim.ro?
Ma bucur ca ti-au reusit :). Sigur ca da astept cu nerabdare!
Cate ti au iesit din compozitia asta?
Ce cantitate de cacao se adauga?
1 lingura cu varf scuze