Daca va plac cornurile cu umplutura dulce bine ati venit pe site-ul meu! Eu sunt mare amatoare de produse de patiserie, in sepcial cele dulci. Cornurile cu nutella sunt foarte indragite mai ales de copii, ei sunt de-a dreptul fascinati de tot ce e umplut cu ciocolata. Dar nu numai copiii le adora, la fel si adultii, asa ca aceasta reteta este binevenita mai ales la micul dejun.
Pe blog mai am o reteta de cornuri simple de brutar care sunt varianta pufoasa, dar aceastea din reteta de mai jos sunt usor corcante, se desfac in foi, o minunatie. Sau mai am varianta de pariziene cu mere, tot pufoase si bune, sper ca le-ati incercat deja, noua ne plac foarte mult.
Aceste cornuri absolut delicioase, se pot umple atat cu nutella cat si cu branza dulce sau budinca, chiar si cu gem, depinde ce va place.
Reteta este simpla si practica, se face rapid, iar faptul ca se foloseste unt la uns foaia de aluat ii da un plus de fragezime.
Cornuri cu nutella
Ingrediente 16buc:
- 500g faina de tip 000
- 1/2 lingurita sare
- 250ml lapte cald
- 50 g unt pentru aluat + 50 g unt pentru uns aluatul
- 1 plic de drojdie uscata ( echivalent pentru 500g faina ) sau 25g drojdie proaspata
- 3 linguri zahar tos
- 2 plicuri zahar vaniliat
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- 1 ou
Pentru umplutura:
- nutella, budinca, gem
Pentru uns cornurile deasupra:
- 1 ou batut
- fulgi de migdale
- zahar
Pentru inceput pregatim aluatul:
Untul il punem in lapte si il incalzim putin, oul il batem putin cu zaharul si adaugam aromele.
Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea, apoi oul, laptele si la sfarsit drojdia. Framantam bine pana ce aluatul se desprinde de vas si lasam sa creasca acoperit cu un prosop, la loc cald fara curenti de aer, 1 ora.
Daca folositi drojdie proaspata o frecati cu o jumatate de lingurita de zahar, adaugati o lingurita faina si 2 linguri lapte si o lasati sa creasca apoi o adaugati la aluat.
Așa arată aluatul după o oră.
Dupa o ora intindem o foaie de aproximativ 60x60cm ungem cu unt, apoi il impaturim, prima data de la stanga la dreapta, ungem cu unt, apoi de la dreapta la stanga, ungem iar cu unt, apoi de sus in jos, ungem cu unt si de jos in sus, ungem iar cu unt. Lasam sa creasca 30 de minute. Practic se impatura ca la croissante.
Din păcate nu am pozat decât pe jumătate, practic după ce ati impaturit aluatul ca in ultima poza, 1/3 din partea de sus se aduce peste mijloc se sus în jos, apoi cealalta treime se aduce de jos în sus peste restul de aluat.
Intre timp puteti prepara o budinca mai tare adica mai concentrata daca vreti sa le umpleti cu budinca.
Dupa 30 de minute, presarati faina pe o planseta si intindeti aluatul in foaie de 60x60cm si il taiati in 4 pe lung si in 4 pe lat obtinand 16 patrate.
Fiecare patratica de aluat o taiati in partea de sus asa cum se vede in desen, apoi puneti in partea de jos nutella. Rasuciti, apasati marginile bine iar partea cu taietura o aduceti deasupra, bagand bine marginea dedesubt.
Puneti cornurile in tava si le lasati sa creasca inca 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti cornurile cu oual batut si presarati fulgi de migdale si zahar deasupra si apoi le coaceti timp de aproximativ 20 de minute.
Cand sunt coapte , le scoateti pe o tava si le presarati daca doriti cu zahar pudra deasupra. Eu nu am folosit fulgi de migdale si nici zahar pudra.
Seviti calde, sunt absolut delicioase!
Ia uitați ce frumoase sunt!
Reteta am preluat-o de pe un forum cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Felicitări! Arată super!