Stiu ca in Ardeal nu se prea gateste cu praz, dar mie imi place foarte mult. Mama il gatea in post, praz cu masline, praz umplut…eu am vrut altceva un pic mai deosebit, am si gasit :) pe un site o reteta care mi-a facut cu ochiul.
Ingrendiente:
1 buc praz mare sau 2 mai mici
200 g mazare congelata
100 ml smantana sau iaurt mai gras
100 g branza grasa
1 lingurita mustar
un pic de unt sau ulei de masline
Se spala bine prazul, se taie felii subtiri si se caleste in unt timp de 10 minute la foc mic.
Se adauga mazarea, se acopera tigaia cu un capac si lasam inca 5 -10 minute.
Luam de pe foc si adaugam branza rasa, smantana si mustarul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Punem inapoi pe foc tigaia doar pentru 2 minute, amestecand mereu.
Este recomandat a se servi cu orez, cartofi sau paste.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Simplu, gustos, bun! Mereu imi faci pofta cu retetele tale!
Mmmmmmmmmmmmm cum arata :-O Super! Ai o leapsa draguta la mine. Te pup!
Multumesc Sefa, ti-am vizitat blogul si mi-a placut ce-am vazut acolo :).
Cred ca a fost bunutz rau, inedita combinatia dar sigur mi-ar placea.