Creveti prajiti

De la agonie la extaz pentru mine adica de la fleica la creveti :)). A fost musai sa cumpar cativa si sa-i gatesc caci de cand am fost in Spania am ramas cu o imagine in cap si anume niste creveti uriasi roz, cocotati pe gheata iar in varful lor pretul: 2,30 euro/kg , oferta zilei… la noi mai greu ca marea e departe si crevetii sunt tot mai mici si scumpi…dar revenim la reteta, o scriu rapid ca nu-i ult de lucru cu ea.

Ingrediente:

  • 400g creveti
  • ulei, suc de lamaie, 2-3 catei de usturoi

Spalam bine crevetii, mie imi plac dar mi-e groaza sa-i curat asa ca ii fac intregi si ii curat cand ii mananc, dar voi puteti sa-i curatati inainte ( gasiti pe google filmulete destule ).

Prajim cativa catei de usturoi, ii scoatem deoparte si apoi punem crevetii. Amestecam usor si ii lasam sa se prajeasca 2-3 minute. Adaugam putin suc de lamaie mai lasam un minutel si gata.

Servim. Sunt deliciosi cred ca as manca 1 kg  dar poate cand mai merg in Spania :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


16 comentarii la „Creveti prajiti”

  1. Toata lumea lauda creveti astea, sincer nu am mancat nici odata dar ma pregatesc de mult sa fac ,dar nu stiam cum sai pregatesc.acum ca am gasit reteta am sa fac si eu pt familia mea doamne tare ciudat arata !

  2. Se gasesc si in Romania si mici si mari. Dar cum am spus si la crevetii cu orez inainte sa ii serviti sau prajiti curatatii. Imi pare rau ca tot dau sfaturi dar sunt mult mai gustosi asa! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.