Marturisesc ca am mai facut crochete de conopida insa nu in varianta la cuptor. Ieri am incercat varianta de mai jos si sa stiti ca au fost bune pentru ca sunt usoare si merg de minune impreuna cu un sos putin picant. Nu sunt uscate asa cum ma asteptam, probabil pentru ca sunt si cu branza.
Ingrediente (pentru masurat folosim o cana de 250ml):
- 1 conopida mica
- 1/2 cana pesmet
- 1/2 cana branza rasa ( Cheddar de preferinta, daca nu o branza mai tare)
- 2 oua
- sare, piper
- oregano
1. Conopida o spalam bine, o rupem buchetele si le fierbem in apa cu sare. Apoi o tocam cu ajutorul unui blender. Nu stiu daca ati observat insa un blender este binevenit la casa oricarei gospodine. Defapt un robot de bucatarie ar fi indicat pentru ca „are de toate” si indraznesc sa va propun un model de la Philips, am si eu si il folosesc la maxim :).
Revenind la reteta avem nevoie de 3 cani de conopida tocata. Intr-un bol punem conopida, pesmetul, ouale, branza rasa, sare, piper si putin oregano.
Formam cu mana unsa cu putin ulei crochete ( puteti sa le dati forma rotunda daca doriti ) pe care le coacem in tava tapetata cu hartie de copt la 200gC timp de 10 minute pe o parte si inca 10 pe cealalta. Eu am uns tava cu putin ulei.
Servim cu sos de usturoi, ketchup, maioneza sau ce va place :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]