Cum să economisești bani la cumpărături
Pentru mulți dintre noi, cumpărăturile ne iau o mare parte din bugetul lunar. Oamenii obișnuiesc să meargă la supermarket de fiecare dată când au nevoie de ceva. Dar nu așa se obține un produs de care avem nevoie. Iar dacă nu avem bani pentru acel produs, niciun împrumut rapid nu este soluția.
Pentru a economisi bani la cumpărături, se poate negocia prețul unui produs. Probabil nu se poate negocia prețul multor produse, însă sunt multe situații când poți negocia. De exemplu, dacă ambalajul unui produs este deteriorat, magazinul îți poate oferi un discount pentru că este foarte greu să vinzi produse care nu sunt intacte. Mai mult decât atât, dacă un reprezentant de vânzări încearcă să-ți vândă un produs, un computer sau un smartphone, cere un discount.
Dacă îți dorești un produs foarte scump pe piață, poți aștepta răbdător până apare noul model și prețul va scădea simțitor. De asemenea, poți obține un preț mai bun în altă parte. De aceea, nu este o idee bună să cumperi un produs de la primul magazin în care intri pentru că este posibil să fie mai ieftin în altă parte. Pentru produsele scumpe, ai mult de câștigat dacă vei compara prețurile. Pentru cumpărăturile online, este foarte ușor să compari prețurile și banii pe care îi economisești merită timpul și efortul.
Dacă produsul pe care vrei să-l cumperi nu se încadrează în bugetul tău, gândește-te la produse similare sau alternative mai ieftine. Poți obține aceleași rezultate mult mai convenabil. Orice supermarket are ca scop să ne determine să cumpărăm. Un supermarket ne încurajează și ne seduce și astfel cheltuim mai mult decât ar trebui. În acest caz, îți poți alcătui o listă cu tot ce trebuie să cumperi într-o lună și să eviți cheltuielile suplimentare.
Acordă-ți mult timp cumpărăturilor. Urmărește competiția și compară prețurile. Așa vei economisi bani la cumpărături. De exemplu, ar putea fi mai ieftin să mergi la un alt supermarket sau să cumperi electrocasnicele de pe un alt site. Mai mult, fii atent la ofertele speciale pentru diferite ocazii. Aceste oferte speciale și bonusuri au fost create pentru a te determina să cheltui mai mult, nu mai puțin. Nu cumpăra ceva de care nu ai nevoie doar pentru că este la ofertă.
De asemenea, nu cumpăra din primul impuls. Gândește-te bine înainte de a achiziționa ceva, mai ales dacă este un produs scump. Fii atent și la recenziile unor produse. Dacă nu ești sigur de un produs, verifică dacă are recenzii in mediul online. Poți introduce numele produsului în motorul de căutare, urmat de cuvântul “review”.
Este important să nu simți nevoia să umpli tot căruciorul de cumpărături. Cărucioarele devin din ce în ce mai mari pentru că testele au demonstrat că acest lucru îi încurajează pe clienți să cumpere și mai mult. Este bine să faci un efort conștient să nu umpli un cărucior mare și să iei un coș din supermarket, în locul unui căruț de cumpărături. Este și mai important să nu apelezi la un credit de nevoi personale pentru a îți umple coșul de cumpărături.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Multumim pentru sfaturile pretioase.O primavara minunata!
nu as recomanda nimanui un credit pt cumparaturi (e ok pt investitii mari, gen imobil/teren/curs – care aduc un castig in viitor). Cred ca mai simplu e de pus 3-4 luni deoparte si tinut o suma pt crize din astea, negociat cum bine ai zis, si gandit de 2 ori daca chiar avem nevoie de obiectul ala.