Cupcakes se numara printre prajiturile mele preferate, iar daca sunt cu crema de fructe sau cu ciocolata nu rezist niciodata tentatiei de-a manca mai multe decat trebuie. Aceste prajituri fine si delicate fac deliciul tuturor, mai ales al copiilor care le vor cat mai colorate :) Pentru ca primavara se pare ca vine cu greu anul acesta, mi-am propus sa o chem mai repede cu niste cupcakes cu crema de unt si zmeura vesel decorate.
Totodata va invit la un concurs in cadrul campaniei „Bucuria de a împărți ceva bun”! Pentru runda 1 am pregătit aceste delicioase cupcakes cu crema de zmeura si unt cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker.
Va scriu pe scurt regulamentul:
preparati și pozati o reteta de cupcakes alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite
postati o poza cu preparatul final alaturi de ingredientele de la Dr. Oetker folosite in comentariul acestei postări
dati share concursului alaturi de #impartecevabun și #cupcakeshaisagatim
și intrati în concurs!
Câștigă cine strânge cele mai multe like-uri pe pagina mea de facebook, până la data de 11 martie. Premiul va fi un curs profesionist Macarons Madness!
Reteta de cupcakes este simpla asa cum banuiti deja si rapida. Regula de baza; veselie, buna dispozitie si toate ingredientele la temperatura camerei :) Haideti sa o vedem .
Ingrediente ( 12 buc ):
- 110g unt 65% grasime
- 150g zahar ( am folosit zahar brun)
- 2 oua mari
- 210g faina cernuta
- 120ml iaurt
- 1plic Finesse Bourbon-Vanille Aroma Dr. Oetker
- 1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
Pentru crema de unt:
- 150g unt minim 82% grasime
- 225g zahar pudra
- 75g piure de zmeura ( zmeura strecurata de samburi si mixata)
- 1/2 lingurita Finesse Bourbon-Vanille Aroma Dr. Oetker
Pentru decor:
- ornamente pentru prajituri Dr. Oetker. In magazine gasiti o multitudine de feluri eu am ales Confetti vesele si Dragoste in tonuri de roz ( inimioare )
1. Preincalzim cuptorul la 180grade C.
2. Spumam bine untul si apoi adaugam treptat zaharul. Mixam bine pana acesta se topeste apoi adaugam ouale unul dupa altul, mixand bine. Adaugam esenta de vanilie, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Obtinem un aluat mai tare.
3. Punem cu lingura sau cu aparatul special aluat in forme de hartie, le umplem 3/4 pentru ca o sa creasca mult la copt. Coacem timp de 18 minute.
Lasam cupcake-urile sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa apoi le scoatem pe un platou.
4. Pentru crema mixam bine untul cu zaharul pudra, apoi adaugam esenta de vanilie si piure-ul de zmeura. Obtinem o crema dulce-acrisoara, aromata si delicata.
Aceasta crema se poate folosi si la torturi asa ca e bine daca retineti reteta :)
5. Ornam cupcake-urile cu crema, pentru asta aveti nevoie de un pos si de un dui zimtat.
Deasupra presaram ornamente de zahar.
Sunt atat de bune incat va recomand sa le serviti cu moderatie :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Sunt delicioase..si arata si foarte bine