Atunci cand ne mutam in casa noua sau vrem doar sa ne reamenajam locuinta, intotdeauna se pare ca bucataria este pe primul loc. Nu este usor sa amenajezi o bucatarie insa acum gasim o multitudine de optiuni in ceea ce priveste aparatura electrocasnica, mobilierul si alte accesorii. Bineinteles sa nu uitam de buget, doar de el depinde totul, nu-i asa?
Ramanand la ideea de aparatura electrocasnica as vrea sa discut putin despre cuptoarele incorporabile. Recunoasteti ca „arata bine” in bucatarie si au avantajul ca se pot amplasa separat fata de plita ( asta in ideea in care ne hotaram la un set compus din plita + cuptor ). Alegerea unui cuptor incorporabil poate fi o adevarata aventura insa daca cunoastem cateva informatii de baza ne va fi foarte usor sa ne hotaram asupra unui anume tip de produs.
Majoritatea cuptoarelor incorporabile de pe piata sunt electrice dar sunt disponibile si cele pe gaz (eu folosesc unul electric). Cuptoarele incorporabile din inox sunt cele mai raspandite dar exista pe piata si varianta din sticla rezistenta sau otel emailat.
Cateva criterii in alegerea unui cuptor incorporabil ar fi:
– materialul din care este construit. Cuptoarele incorporabile din inox sunt cele mai raspandite dar exista pe piata si varianta din sticla rezistenta sau otel emailat.
– dimensiunile. Putem gasi pe internet dimensiunile modelului de cuptor pe care dorim sa-l achizitionam. Pentru ca vorbim despre un cuptor incorporabil musai sa se potriveasca cu dimensiunea dulapului in care va fi incorporat.
– modul de gatire. Aici avem trei variante de cuptoare; pe gaz, electrice si cu gatire pe abur.
La cuptoarele incorporabile pe gaz costul este destul de mic insa avem probleme cu coacerea uniforma dar si cu temperatura.
Cuptoarele incorporabile electrice au un randament mult mai mare, temperatura este precisa, iar caldura este constanta in timpul prepararii.
Cutoarele incorporabile cu gatire pe abur sunt mai rare la noi in tara si pretul este destul de ridicat dar sistemul de gatire a alimentelor este unul mai sanatos.
– eficienta energetica. Cele mai bune calificative sunt A si A+.
– functia de autocuratire. Sistemul catalitic ( Self Clean) este unul destul de eficient, la fel si Aqua Clean sistem de curatare hidrolitic.
Ar mai fi numarul de rafturi, cu cat mai multe optiuni de asezare cu atat mai bine.
Acum ca ne-am lamurit ce proprietati trebuie sa aiba un cuptor incorporabil ramane de vazut ce tip de cuptor alegem adica de la ce firma. Oferta este vasta insa trebuie sa fim atenti ca raportul calitate/pret sa fie cel mai bun. Si aici ma gandesc la cuptoarele incorporabile Arctic deoarece citind oferta de produse am constatat ca au caracteristici suficiente pentru cei fără pretenții prea mari și de asemenea au prețuri foarte avantajoase pentru buzunarul nostru. Mai multe noutati gasiti pe site-ul www.arctic.ro.
Astea fiind spuse va astept pe blog si pe pagina de facebook cu sugestii si comentarii toate provenite din experienta personala:).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna ziua! Am ales cuptorul Bosch! Ca toate produsele Bosch si acesta este un preferat al meu, poti gati toate felurile de mancare, are programe multe, utile, usor de setat. Nimic de reprosat.