Despre curry pot sa va spun ca este unul din preparatele mele preferate, recunosc ca nu am mancat unul vero cum s-ar spune adica in zona de origine, am mancat doar la restaurantele cu specific de la noi din tara si imediat m-am gandit cum ar fi sa-l incerc sa-l fac si eu. Nimic mai simplu va spun de pe acum, defapt am cateva retete pe blog de acest gen.
Secretul unui curry cu pui reusit as zice ca sunt condimentele specifice si da daca folositi lapte de cocos este cu totul altceva :) Sigur daca nu va place il puteti inlocui cu smantana de gatit insa gustul si savoarea vor fi altele.
Curry cu pui este un preparat usor, cremos ce il puteti prepara in 30 de minute. De ce sa-l mancati la restaurant cand il puteti gati acasa, pentru pranz sau cina?
Condimente gasiti in aproape orice magazin, la fel si lapte de cocos care este la un pret accesibil, chiar ieftin as putea spune.
Puteti sa serviti curry de pui cu orez, paine naan.
Si desigur in varianta picanta sa adaugati fulgi de chilli , eu nu am pus deoarece au mancat si copiii.
Curry cu pui
Ingrediente 4 portii:
- 700g piept de pui fara piele si oase
- 1 ceapa alba potrivita
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri pudra de curry
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita ghimbir ras fin
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 350ml lapte de cocos
- 150ml supa de pui sau apa plus condiment
- 2 linguri ulei vegetal
- sare, piper
Lista de ingrediente este lunga dar nu imposibila ( de gasit, cumparat).
Carnea de pui o taiem cubulete si o condimentam cu sare si piper .
Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam carnea de pui, o prajim pana se rumeneste bine si apoi o scoatem din tigaie intr-un bol.
Mai adaugati doua linguri de ulei in tigaie si apoi adaugati ceapa curatata si tocata marunt si usturoiul. Le calim 2-3 minute si adaugam condimentele: curry, coriandru, ghimbirul, boiaua, chimenul macinat. Amestecam rapid 1 minut si adaugam pasta de tomate. Amestecam bine si adaugam supa de pui si laptele de cocos.
Punem si bucatile de pui si lasam sa clocoteasca la foc potrivit pana ce carnea este facuta. La mine a durat aproximativ 15 minute.
Servim cu orez fiert ( eu am folosit basmati ) , felii de lamaie, coriandru tocat si fulgi de chilli.
Pofta buna!
Reteta este inspirata de pe https://www.thetravelpalate.com/ cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]