Intotdeauna retetele de ceva dulce, usor de preparat, fara multe ingrediente si fara prea mare bataie de cap sunt preferatele noastre si cred ca si a voastre.
Desi cel mai des fac prajituri la tava, cand ma grabesc cu adevarat prepar si deserturi la pahar. Si pentru ca am avut o gramada de mere si banane am incropit un desert cu adevarat delicios pe care copii l-au savurat imediat.
Ma gandeam sa folosesc ca si ingredient granola, dar am renuntat pentru ca am gasit in camara o punga de piscoturi, perfecte pentru ce aveam nevoie.
Desigur puteti folosi ce fructe va plac, cred ca acest desert ar fi la fel de bun si cu zmeura sau alte fructe de padure sau de ce nu, cu fructe exotice cum ar fi ananasul.
Dar haideti sa va scriu reteta sa o incercati si voi cat de repede.
Desert la pahar cu mere si banane
Ingrediente pentru 6 pahare de 250ml:
- 3 mere
- 1 banana mare
- 1 lingura zahar brun
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita de unt
- cateva piscoturi ( le puteti inlocui cu biscuiti la nevoie )
- 250g mascarpone
- 250ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 150ml suc de mere
Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete ( bineinteles scoatem casuta cu samburi ).
Punem untul intr-o tigaie, lasam sa se topeasca la foc potrivit si adaugam merele, zaharul si scortisoara. Le calim pana scade zeama lasata de mere. Asta a fost treaba cea mai grea din reteta :)
Mascarponele si smantana pentru frisca le punem intr-un vas , adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o crema fina si delicioasa.
Banana o curatam de coaja si o taiem cubulete.
Asamblam desertul.
Rupem piscoturile bucati si le trecem prin suc de mere , le asezam pe fundul paharelor. Apoi punem cate o lingura doua de mere calite, un strat de crema, piscoturi de data asta mai putine, banane felii si din nou crema.
Pudram cu putina scortisoara si dam la rece o ora.
Servim!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]