Despre aperitive sau cum poți asigura de la început succesul unei mese

S1

Pentru că de ceva vreme mă ocup din ce în ce mai mult cu prepararea de platouri cu aperitive, m-am gândit să scriu un articol pe tema asta, articol care poate ( aș zice sigur ) vă va ajuta atunci când aveți o ocazie deosebită în familie sau de ce nu, la servici.

                Dacă în alte țări aperitivele sunt văzute ca ceva simplu și de efect și se servesc așa cum zice soacră-mea simbolic ( invitații doar gustă câteva), la noi se aplică ( ca deobicei ) regula invers, pot asigura succesul sau dezastrul unei mese. De ce? Răspunsul probabil îl știți deja, musafirii  vin și sunt înfometați, ca atare aperitivul trebuie să fie bogat, consistent, colorat și bineînțeles însoțit de un păhărel de tărie care sporește și mai mult pofta de mâncare. În consecință trebuie să aveți mare grijă ce puneți pe masă, covrigeii și alunele sunt doar de divertisment :)

                Așa cum am scris mai sus, de ceva vreme mă ocup cu prepararea de aperitive și din experiența acumulată vă scriu cu sinceritate că oricât am incercat chestii gen finger food nu prea au funcționat, dacă pe platouri nu sunt șnițele, chifteluțe și bulete de cașcaval e bai, cum zic ardelenii. Și să nu spuneți că doar un anumit tip de clientelă preferă asta , am avut și am clienți din toate categoriile sociale, mai sus numitele rămân mereu  în top :). Și ce mai punem lângă ele? Aș zice rulade cu carne sau legume, brânzeturi, puține legume ( doar de culoare), și ca să rămânem în UE :), mezeluri crud-uscate și fructe.

S3S4

Ruladele au avantajul că se pot face cu o zi înainte, sunt mai ușoare, majoritatea fiind coapte în cuptor și în plus dau culoare. Ca să fie un oarecare echilibru putem combina de exemplu o ruladă de porc cu una cu ciuperci sau o ruladă de pui cu una cu spanac.

S2

Mai rămân brânzeturile care se pot la fel combina; puteți face o pastă de brânză care se șprițează pe felii de legume sau în forme de tartă sărată, bile de mozarella combinate cu boabe de strugure sau roșii cherry, cornete de cașcaval sau biluțe de brânză date prin semințe sau verdețuri tocate.

Putem face și un chec aperitiv în forme frumos colorate de brioșe. Sau puteți opta și pentru un platou cu tartine.

T1

Legume de preferință cât mai colorate, ideal ar fi să faceți platouri separate.

L1 

                Idei v-am dat destule, haideți să vedem unde facem cumpărăturile. Avem nevoie în primul rând de carne și legume proaspete,fructe, brânzeturi cât mai diverse, apoi platouri și câteva mici mărunțișuri care asigură un aspect frumos platourilor; scobitori frumoase, decupatoare,  forme de brioșe și cei mai important un cuțit bun :). Sunt sigură că știți deja, toate le găsiți la Selgros, acolo este o varietate mare de produse atât alimentare cât și nealimentare.

F1

Carnea este proaspătă, legumele la fel sunt multe și variate, la fel produse internaționale gen mozarella sau prosciuto.

Uite, acum că scriu articolul, mi-am amintit că cu ceva timp în urmă am avut-o ca și clientă pe doamna Edith de la raionul delicatese de la Selgros Cluj. Nu știam că lucrează la Selgros , dânsa mi-a povestit atât de frumos despre locul ei de muncă încât am rămas surprinsă, la sugestia ei am mers și am făcut toate cumpărăturile în Selgros pentru un eveniment. Am găsit tot ce îmi trebuia, bineînțeles că m-am împotmolit la raionul de ustensile unde nu mă puteam hotărî ce cuțit să cumpăr, noroc cu cei de la Selgros care mi-au făcut cadou un cuțit de la Tescoma pe care îl iubesc ca pe ochii din cap :).

C1

Să nu uitați de celălalt aperitiv, lichid, care crește odată cu pofta de mâncare și buna dispoziție :). Eu pentru că am una bucată bebe mă răcoresc cu un fresh de fructe cu gheață.

Sper că sfaturile mele v-au fost de mare folos și sper că se vor materializa cu cumpăraturile din Selgros.

Spor la gătit și la cât mai mulți musafiri mulțumiți ! :)

S5S6S7S8

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Despre aperitive sau cum poți asigura de la început succesul unei mese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.