Dovleac copt

Nu e o reteta, e o amintire placuta a zilelor din copilarie … toamna, bruma, frig , mainile crapate de munca ale bunicului scotand feliile de dovleac din ler ( cuptor ) si toata casa plina de un miros irezistibil … eh, ce vremuri .

Anul trecut am cumparat un dovleac dupa celebra sarbatoare de halloween , era la reducere, m-am gandit sa-l pastrez asa de ornament, apoi sotul meu a luat semintele si le-a semanat la tara. Culmea au crescut dovleci, la fel ca si cel pe care l-am cumparat.

Mi-am propus ca anul acesta sa incerc mai multe retete cu dovleac desi sincer il prefer doar copt.

Hai sa vedem cum il gatim.

Il spalam , il stergem , il taiem felii apoi il coacem la foc potrivit intr-o tava timp de 30 de minute.

Intepam cu furculita si daca patrunde usor in felie este coapta.

Servim caldut.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Dovleac copt”

  1. amalia, felicitari pentru blog!! ai o multime de retete, care de care mai interesante.
    imi cer scuze ca indraznesc, vin cu o cerere mai ciudata, cred: mai ai cumva citeva seminte de la soiul asta de dovleac? m-ar interesa sa cultiv in gradina si n-am gasit soiul asta nici la piata nici la magazin, ca seminte si mi-l doresc foarte tare.
    multumesc anticipat,

    jenny

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.