Dovleceii sunt foarte accesibili in tot timpul anului, plus ca se gatesc usor si repede mereu, ramane sa vedem cum ii preparam si ce retete alegem. Varianta pane este cea mai indragita din cate se pare, mi s epare normal, cui nu-i plac dovleceii pane cu un sos de usturoi?
Reteta de dovlecei in crusta de malai este una de succes, mie mi-au placut foarte mult, sunt crocanti si usor de preparat, plus ca sunt si sanatosi, am eliminat faina si uleiul, iar dovleceii sunt copti la cuptor.
Pe blog am doua retete de dovlecei pane:
In mod normal, se fac ca si cei pane doar ca in loc de pesmet se dau prin faian de malai, atentie ar fi bine sa folositi una cat mai fina. Eu am pus si putin parmezan sa-i dea un plus de gust. In rest chiar putine ingrediente; sare, oua si putin ulei de masline.
Dar haideti sa vedem reteta.
Ingrediente pentru reteta de dovlecei in crusta de malai
- 2 dovlecei potriviti
- 2 oua
- sare
- faina de porumb
- putin ulei de masline
- parmezan (optional)
Cum preparam reteta de dovlecei in crusta de malai?
Dovleceii ii spalam bine si ii taiem felii in functie de cum va place. Eu sincer am ales pe lungime pentru ca ma grabeam.
Presaram putina sare pe feliile de dovlecel si ii lasam sa stea 10 minute pe un servet de hartie. E foarte important acest pas, va rog sa nu-l omiteti, dovleceii lasa multa apa si astfel vor fi mai crocanti.
Separat batem ouale, puteti adauga si putina sare si parmezanul ras.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Trecem feliile de dovlecel prin ou batut si apoi prin faina de porumb. Le asezam una langa alta in tava ii stropim cu putin ulei de masline si bagam tava la cuptor timp de 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca foarte putin.
Le scoatem, lasam sa se raceasca putin si le servim cu sos de usturoi sau o maioneza cu iaurt.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]