Nu am renuntat la gatit dar am avut o perioada aglomerata la servici si nu am putut sa postez nicio reteta. Sa stiti ca am gatit dar in mare parte salate ( macar de-as fi slabit un pic :)). Pentru azi o mancare usoara si rapida; dovlecei cu smantana.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 ceapa mica
- 150 ml smantana
- sare
- un varf de cutit nucsoara (optional)
- marar
- ulei
Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari. Daca sunt mai tineri ii lasam cu tot cu coaja. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam dovleceii, acoperim cu un capac si ii lasam sa se prajeasca. Ai mei au fost gata in 10 minute. Amestecam smantana (12-15% grasime) cu 1/2 lingurita faina, 2-3 linguri de apa si o punem peste dovlecei. Amestecam usor pana se ingroasa sosul. Daca folositi o smantana mai grasa (25% grasime) nu mai adaugati faina si nici apa, stingeti focul, adaugati smantana si atat. Condimentam cu sare si putina nucsoara. Adaugam mararul tocat si amestecam.
Servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Si mie imi plac dovleceii.Ai tai arata foarte bine.Prepar retete de la tine.Am deschis blogul meu de curand,si daca ai vrea si tu sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.
Te rog sa-mi scrii adresa blogului sa-l vizitez :).
una dintre retetele favorite.o stiam dintr-o revista practic in bucatarie.o sa incerc cu nucsoara.
Amalia, asta e reteta care imi aminteste de copilaria la bunici in Hunedoara.
Nici nu iti poti inchipui cat de bine imi pare ca am descoperit-o pe site-ul tau.
Imi amintesc insa ca purta un nume mai ciudat, ceva unguresc… doar poate ma insel.
Vreau sa te felicit pentru pasiunile tale !
Esti foarte priceputa.
Ma inspir adesea din postarile tale.
Numai bine,
Multumesc pentru aprecieri si sper sa ma urmaresti in continuare :)
fooarteeee bun ! acum 5 min am termint de facut si am si mancat, nici nu am asteptat sa se raceasca, iti multumesc pt reteta!
Super reteta eu am mai adaugat la final in farfurie cascaval afumat ras’o delicatesa!
Care smantana?
smantana (12-15% grasime)