Escalop de porc

escalop-de-porc-amalia-1

Escalopul de porc este o mancare destul de cunoscuta si oarecum banala dar foarte buna si consistenta ,cu felii de carne fragede, ciuperci si un sos delicios. Inainte il faceam destul de des, nu numai cu carne de porc ci si cu carne de pui si mai rar de vitel dar acum il prepar mai rar pentru ca baiatului cel mare nu ii plac ciupercile. Dar zilele trecute s-au anuntat niste musafiri asa ca am vazut un cotlet tare frumos la oferta si m-am gandit sa fac escalop asa ca am cumparat si ciuperci proaspete si m-am pus pe treaba . Am facut o cantitate mai mare pentru ca am fost mai multi la masa, dar voi puteti sa-l adaptati numarului de comeseni :).

Aceasta reteta puteti sa o preparati si la tigaie fara sa folositi cuptorul.

Escalop de porc 

Ingrediente:

  • 1kg cotlet de porc fara os
  • 500g ciuperci champignon ( daca va grabiti puteti folosi ciuperci la conserva )
  • faina alba
  • 1 ceapa mica tocata
  • 150 ml vin alb
  • 70g unt
  • ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper

Pentru sos puteti sa folositi smantana sau suc de rosii.

1. Cotletul l-am taiat felii de aproximativ 1 cm pe care le-am batut bine cu ciocanul de snitele intre doua folii de plastic sa nu se zdrobeasca.

Cotlet de porc cu ciuperci 2

Condimentam feliile cu sare si piper, apoi le trecem prin faina, le scuturam bine de surplusul de faina si le prajim rapid in uleiul incins amestecat cu unt. Le scoatem in tava ( daca faceti preparatul la cuptor ) sau pe un platou daca il faceti pe aragaz.

Cotlet de porc cu ciuperci 3

Cotlet de porc cu ciuperci 4

2. Ciupercile le taiem felii nu foarte subtiri. In grasimea ramasa de la carnea prajita, punem ceapa tocata si usturoiul, le calim 1 minut si adaugam vinul alb apoi ciupercile.

Cotlet de porc cu ciuperci 5

Lasam sa se faca la foc mare pana scade zeama si apoi le punem peste feliile de carne.

Cotlet de porc cu ciuperci 6

Adaugam 1 pahar de apa, acoperim tava cu o folie si o bagam la cuptor timp de 20-30 minute la 180gr C.

Cotlet de porc cu ciuperci 7

Scoatem tava si adugam 1-2 linguri de smantana sau sos de rosii. Eu nu am mai pus nimic.

Servim cu diferite garnituri; piure de cartofi, cartofi natur, orez , mamaliguta.

Si aici varianta la tigaie, in loc de ciuperci proaspete am folosit ciuperci la conserva.

escalop-de-porc-amalia-1

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.