Farfalle cu dovlecei si rosii

 Am dat in mania pastelor :)) , am strans multe retete cu paste si mi-am propus sa le incerc pentru ca majoritatea sunt cu legume de sezon. Pentru astazi avem un fel usor care se prepara in 20 de min.

Ingrediente:

  • 400 g paste de tip fundita
  • 3 rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de busuioc
  • 150 g sunca afumata
  • putin ulei
  • sare, piper

Punem apa la fiert intr-o oala mai mare.Dovleceii ii taiem in sfert pe lung si apoi in bucati mai mari. Rosiile le taiem cubulete. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Adaugam usturoiul intreg si dovleceii si lasam sa se prajeasca. Scoatem usturoiul si il aruncam, apoi adaugam rosiile si potrivim de sare si piper.Lasam sa fiarba 5 minute. Punem pastele la fiert si cund sunt fierte „al dente” aruncam apa de pe ele si le amestecam cu legumele. Adaugam si busuiocul tocat si optional sunca taiata felii subtiri si prajita.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca doriti puteti presara parmezan deasupra ( eu am pus cas ras).
Reteta este preluata din Secretele bucatariei.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Farfalle cu dovlecei si rosii”

  1. Ce bune sunt… si noua ne plac mult pastele !
    Am un premiu pt tine ,cand ai timp treci pe la mine.Te pup si o zi buna!

  2. Multumesc Cami, acum pe caldurile astea pastele sunt o solutie la indemana ,sper sa mai postez retete tot asa de simple . Te pup !

  3. Imi poti da un sfat?
    Cum pot condimenta pastele fara sa adaug sare in apa in care fierb?
    Nu. nu am voie sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.