Fasole aita sau fasole cu usturoi

 

O alta reteta de fasole verde cu usturoi, mai buna ca prima zic eu :). Pentru ca nu se adauga apa si fasolea se face doar in zeama lasata de ea. Singura recomandare este ca fasolea sa fie foarte cruda.

Ingrediente:

  • aprox 500g fasole verde
  • 1 ceapa mica
  • putin ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde

Spalam fasolea bine, rupem capetele si o taiem bucati ( sau o rupem ). Incingem uleiul intr-o cratita cu peretii mai grosi si calim ceapa tocata marunt. Adaugam fasolea , putina sare si atat. Punem capacul si lasam sa se faca la foc mic. Nu se adauga apa deloc. Daca vreti puteti pune putin condiment universal. La sfarsit zdrobim usturoiul, adaugam putina apa si punem mujdeiul peste fasole. Adaugam si patrunjelul verde tocat.

 

Amestecam usor, lasam sa stea cateva minute si servim cu mamaliguta :).

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Fasole aita sau fasole cu usturoi”

  1. Amalia iti multumesc pentru sfat, nu ma gandeam sa o las in suc propriu, cred ca este mult mai buna, mai ales ca isi pastreaza aroma. Pup

  2. si mie imi place la nebunie,numai ca nu pun ceapa,le fierb si la sf pun putin ulei,apoi usturoi si patrunjel verdeeee…lasi carnita pt asa ceva:)
    alina*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.