O mancare cunoscuta poate de multe dintre voi, m-am gandit sa va scriu una din metodele de preparare. Mie-mi place fasolea verde defapt imi plac toate legumele :) asa ca incerc sa o gatesc in cat mai multe moduri.
Ingrendiente:
500 g fasole verde
3-4 catei de usturoi
200 ml bulion ( suc de rosii)
1/2 lingura faina
sare, patrunjel verde
Se pune apa la fiert cu sare, eu pun 1 lingurita de sare. Cand fierbe adaugam fasolea verde curatata si taiata bucati mai mari. Cand este fiarta fasolea o strecuram
Separat pornim un rantas , intr-o cratita punem putin ulei adaugam faina, amestecam pana se desface si adaugam bulionul sau sucul de rosii. Amestecam si apoi adaugam fasolea . Daca sosul este prea gros subtiem cu apa. Lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam usturoiul zdrobit bine.
Potrivim de sare daca este cazul si adaugam patrunjel verde tocat. Servim calda dar se poate consuma si rece.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
interesant ca ii faci un rantasel usor… ii da poate un pic de consistenta. :) e frumos felul asta de mancare si e unul dintre favoritele mele chiar daca il fac putin diferit… :)
Hi Amalia,
minunatä variante a ta. Ca de obicei este total pe Gustul meu. Compliment.
Salutäri Jacob
Da, mai am si eu o metoda… calesc un pic de ceapa pun fasolea, apoi felii de rosii, adaug apa si las sa fiarba incet cu capac pana scade apa. La sfarsit adaug usturoiul.Daca ai o alta reteta ti-as ramane indatorata sa o scrii, ca sa o incerc :). Iti multumesc mult :)
Hey Jacob nu te-am mai "vazut" demult … bine ai revenit la mine pe blog :). Iti multumesc pentru comentariu, promit ca urmeaza ceva cu carne :).
Minunata reteta!
Am niste premii pentru tine, daca iti surad, te asteapta!
O vara frumoasa!
Iti multumesc pentru premii , vin sa le ridic :) cat despre vara daca o sa am concediu va fi frumoasa :)).Te pup!
Amalia,buna mancarica ta!
Te asteapta la mine, doua premii,sa le ridici.Te pup!
Acu' sosesc Mimi , multumesc :).
Imi cer scuze eu sunt o bucatareasa mai nou in domeniu cum s`ar zice si mai tanara..am facut blatul tau de tort si mi-a iesit excelent si am zis sa ma mai uit si de alte mancaruri sa le notez si vroiam sa te intreb poate pare stupi dintrebarea dar chiar nu stiu ce inseamna: rantas:">?
Anonim felicitari pentru reusita, sa ma tii la curent cu ce dulciuri gatesti cat despre rantas… rantasul e o chestie nesanatoasa specific ardeleneasca :)). Se incinge putin ulei si se pune cam o lingura de faina, se lasa putin si apoi se stinge cu zeama de carne sau suc de rosii. Se foloseste pentru ciorbe sau mancaruri( sa fie mai "groase" ) . Mai exista si varianta de rantas "dietetic" unde se amesteca la rece faina cu suc de rosii si apoi se pune in ciorba sau mancarea respectiva . Sper ca te-am lamurit cat de cat :)).
Da m`ai lamurit perfect..doar k tata m`a invatat k nu prea e bine sa folosesc faina in mancaruri adica mai mult sosuri..k nu prea e sanatos..dar reteta asta imi place mult nu exista vreo posibilitate sa nu adaug faina:D? Pai eu fac retete asa dupa dispozitie:)) mai adaug mai scot cate ceva:D de ex la tortul tau am luat din magazin ce`mi place si am combinat..am umplut primul blat cu un gem de visine peste care am pus felii de banane..la al doilea blat cu un gem de capsuni peste care iar am pus felii d banane numai k mai subtiri k pe primul blat[nustiu c eimportanta are dar asa am simtit..] pe urma am pus deasupra ciocolata amaruie de la dr. oetker putina frisca si toata lumea a fost multumita:d cred ca o sa`mi ramana reteta asta sa`i skot un nume ji gata:)). Ast rsp si la nelamurirea asta mersii mult si pt primul:*. Esti excelenta.
Anonim tata te invata bine :), poti inlocui cu amidon alimentar ( e mult mai bun ca si faina ) sau poti sa nu mai pui deloc. Bravo pentru torturi si imaginatie :), te pup si astept sa vad ce mai incerci :).
Asa am sa fac:D adek nu am sa pun nimic si ma stradui sa`mi iasa. O sa te anunt oricum mersii mult de raspunsuri esti geniala si aceste retete sunt minunate succes in continuare>:D<.