Probabil stiti, cand e vorba de ficatei de pui, se aplica zicala „love it or leave it”, adica ii iubesti sau ii lasi deoparte. La noi e si una si alta, din 4 membri ai familiei doi ii iubesc si doi ii urasc, eu si baiatul mai mare ne situam in prima categorie. Chiar daca e asa nu-i prepar prea des pentru ca ii cumpar dintr-un singur magazin, unde sunt cat de cat de calitate, loc la care ajung mai rar. Dar asta nu este un impedient pentru voi, puteti sa-i achizitionati de unde faceti frecvent cumparaturi, si sa-i pregatiti asa ca mine. Va asigur ca o sa va placa, sunt foarte gustosi mai ales cu piure si muraturi.
Reteta este una foarte simpla, ma mir ca pana acum nu am facut-o, in fapt prima data recunosc, am mancat la Simona, prietena mea , in vara cand am fost la ea in vizita in concediu. Adrian, baiatul mai mare a ramas indragostit de ei si m-a tot batut la cap sa-i fac de cand am venit de la ea. Desigur , nu este un preparat pe care sa-l faceti mereu, dar poate o data pe luna merita, este bun si ieftin.
Si pentru ca i-am promis, i-am facut. Asa cum am scris se fac foarte usor insa nu trebuie sa-i grabiti adica sa-i prajiti la foc foarte puternic. In rest este un pane clasic cu ou, faina, sare piper la care am adaugat si putin praf de usturoi.
Dar haideti sa vedem reteta.
Ingrediente pentru rețeta de ficăței de pui pane
cantități pentru 7-8 bucăți
- 200g ficat de pui
- 1 ou mare
- faina
- sare, piper alb, praf de usturoi
- ulei
Cum preparăm rețeta de ficat de pui pane?
Ficatul de pui il spalam bine cu apa rece, il stergem cu un servet de hartie si-l condimentam cu putina sare, piper.
Daca sunt mai mari bucatile le taiati putin mai mici ca sa se patrunda mai bine, daca este mai mic il lasati intreg.
Intr-un bol batem oul cu putin praf de usturoi si sare.
Trecem ficatul prin faina, oul batut, apoi din nou prin faina si ou si-l prajim in ulei incins. Il lasati un minut pe o parte apoi il intoarceti pe cealalta parte si repetati. Ce vroiam sa va scriu etse ca nu se procedeaza ca la snitelul clasic cu pui de exemplu, trebuie intors de doua ori pe o parte si pe alta.
Scoateti ficateii pane pe un servet de hartie absorbant si serviti cu o salata sau asa cum am scris mai sus cu piure de cartofi si muraturi. Sau si si :)
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]