Puiul functioneaza perfect cu lamaia asa ca o reteta de frigarui de pui cu lamaie, la care mai punem si cateva ierburi aromatice nu poate decat sa fie una perfecta. Frigaruile de pui cu lamaie sunt un preparat simplu, sanatos, perfecte pentru o vreme insorita. Se pot face la gratar in aer liber, le preparati inainte si apoi doar le prajiti sau pe grill-ul electric, depinde cum aveti posibilitatea si cum doriti.
Nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente din care desigur nu trebuie sa lipseasca lamaia si cateva ierburi aromatice, eu am cumparat in ghiveci foarte dragute, cum este acest cimbrisor care este atat de crud si miroase foarte bine!
Sigur ca puteti folosi si plante aromatice uscate dar nu au aceeasi aroma ca si cele proaspete, si eu folosesc, dar incerc pe cat posibil sa cumpar verzi si crude.
Mai aveti nevoie desigur de carne de pui si de frigarui care le tineti inainte de a le folosi in apa ca sa nu se arda.
Ce garnitura se recomanda? Pai cu pui merge aproape orice dar pentru ca acetse frigarui sunt destuld e aromate as recomanda ceva simplu cum este cus cus-ul sau bulgurul, dar merg si cunoscutii cartofi prajiti . Puteti sa le serviti doar cu o salata la fel ca si mine si atunci silueta nu este in pericol :)
Frigarui de pui cu lămâie
Ingrediente 4 portii:
- 2 buc mari piept de pui
- 2 linguri ulei de lamaie
- 3 linguri zeama de lamaie
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite cimbru proaspat tocat
- 2 lingurite rozmarin proaspat tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
Amestecati toate ingredientele intr-un bol mai mic, mai putin carnea de pui pe care o taiati bucatele nu foarte mari.
Puneti carnea intr-un bol si adaugati marinada peste ea.
Amestecati bine si apoi acoperiti cu o folie.
Puneti la rece cel putin 30 de minute, de preferat 24 de ore.
Insirati carnea de pui pe frigarui de lemn tinute prealabil in apa sau pe frigarui de metal.
Prajiti frigaruile la gratar intorcandu-le la 3-4 minute, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata le scoateti pe un platou si le acoperiti cu o folie de aluminiu, lasandu-le sa stea 5 minute inainte sa le serviti. Puteti prepara cus-cus-ul , ma refer la adevaratul cus cus din grau nu cel din paste taiate scurt.
Iata cum il prepar eu. Pun o cana de cus cus intr-un bol cu putina sare si adaug 2 cani de apa clocotita peste el. Acopar cu un capac si las 5 minute. Apoi adaug putin ulei de masline, amestec cu furculita si cus-cus-ul e gata de servit.
Pofta buna!
Reteta este preluata de pe un blog american.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]