Frigaruile de pui sunt preferatele noastre, la orice ora si in orice sezon. Si asta se vede pe blog am o multime de retete de frigarui de pui si nu numai.
Frigaruile grecesti de pui sunt un preparat ce ne duce cu gandul la terasele din Grecia, la fel ca si salata greceasca, in fapt merg foarte bine impreuna.
Sunt aromate, fragede si se prepara usor fara prea multe batai de cap.
Aveti nevoie de cateva ingrediente dintre care nu trebuie sa lipseasca oregano. Acesta le da o aroma deosebita. In rest desigur carne de pui, ulei, sare și suc de lamaie.
Dar haideti sa vedem cum se prepara.
Frigărui grecești de pui
Ingrediente 4 portii:
- 800g piept de pui
- sucul de la o lamaie
- 6 linguri ulei de masline
- 2 lingurite oregano uscat
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- sare, piper,
- 8 frigarui
Carnea de pui o taiati cubulete de aprox 2cm, o condimentati cu sare, piper, oregano, usturoi, ulei de masline. Amestecati usor si o puneti la rece minim 3 -4 ore de preferat de seara pana dimineata.
Insirati bucatile de carne pe frigarui si le prajiti pe un gratar incins cat 6-8 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
Sfat: daca folositi firgarui de lemn le puneti cateva ore in apa altfel o sa se arda. Eu le-am udat bine inainte sa infig carnea pe ele.
Daca faceti frigaruile la cuptor, le coaceti timp de 25min la 180 grade Celsius.
Serviti frigaruile alaturi de o salata greceasca și de ce nu alaturi de cartofi prajiti.
Pofta buna!
Alte retete de frigarui de pui pe blogul meu:
Frigărui de pui cu ciuperci si rosii cherry
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]