Friptura de iepure

Stiu, iepurele este delicios dar nu se prea gaseste la noi … nu pot sa ma abtin sa nu pun aceasta reteta, poate o sa o incercati vreodata pentru ca este nemaipomenit de gustoasa si foarte simpla!
Avem nevoie de:
1 iepure ( materia de baza)
2-3 morcovi
1 patrunjel
3-4 cepe mai mici
2 ardei kapia sau gogosari
2 ardei iuti
6-7 catei de usturoi
1/2 pahar vin alb
3-4 rosii mici sau de tip cherry
Pentru uns carnea:
rozmarin, putina salvie, cimbru, boia, piper, sare, 100 ml ulei de masline, 1/2 de lamaie stoarsa

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate .

Usturoiul nu l-am mai curatat , cateii i-am pus intregi , zdrobiti putin cu lama cutitului.
Iepurele il impartim in 6 bucati pe care le asezam peste legume.
Amestecam restul ingrendientelor si ungem carnea

Adaugam vinul si o jumatate de pahar de apa, punem o folie deasupra si coacem la foc mic 1 1/2 ora. Apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca. Eu l-am servit cu catofi copti.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Friptura de iepure”

  1. Arata absolut delicios iepurele tau Amalia si chiar aveam nevoie de o reteta pentru ca tocmai ieri mi-a promis o vecina ca o sa-mi dea un iepure cand o sa-l taie si ciar nu stiam cum sa-l pregatesc. Multumesc tare mult!! te pup!!

  2. Multumesc Laura, ar mai fi varianta cu capere dar mie imi place mai mult asta pentru ca are multe legume si carnea ramane foarte frageda .

  3. Au fost citiva ani la rind ca am tinut noi iepuri!dar locuim central si nu e voie!dar tin minte ca faceam tot felu de preparate!erau bune de tot!Si cind era sa-l taie sotul pe ultimul,cineva ma indemnat sa fac si supa de carne!m-am strimbat dar am facut!familia nu a stiut!ca sa nu fie dulceaga am pus linga zarzavaturile obisnuite si 2 rosii crestate !si condimente sare si piper boabe!a fost f. buna!parca duc dorul iepurilor!dar…..

  4. Amalia, ti-ama dmirat reteta si pozele in urma cu cateva saptamani, si mi-au ramas in minte. astazi, intrand pe blogul irinei, si apoi pe un link postat de Lory, uite ce am gasit: http://gastronomie.arely.ro/page/2/
    Lory scria ca si postul ei intreg a fost copiat fara permisul ei, la fel si in cazul Irinei, si banuiesc ca la fel s-a intamplat cu posturile tale, ca sunt o pagina intreaga. Nu vrea sa te supra, dar e pacat de munca ta. Habar n-am al cui e blogul cu pricina, dar asa marlanie mai rar. Poate vrei sa incepi sa semnezi pozele?

  5. reteta nu e complicata,are tot ce-i trbuie,fotografiile nu sunt retusate,cand le vezi,vine pofta sa le”maninci”.Abia astept sa o incerc.O singura ?.Iepurele a fost sau nu tinut o zi in patz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.