Friptura de porc cu sos de ardei

Meniu de weekend sau de musafiri :). Sotul meu adora fripturile asa ca ori de cate ori am ceva carnita execut cate o friptura .

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc sau cotlet
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • putin ulei
  • sare, piper

Condimentam carnea si o punem la copt intr-un vas pentru friptura uns cu ulei. Bagam tava in cuptor, la 180 de grade timp de 15 minute. Apoi adaugam ceapa tocata mai mare si usturoiul, 200 ml de apa si coacem acoperit timp de 1 ora. Intre timp coacem ardeii, ii curatam de coaja si taiem cubulete. Ii adaugam la friptura. Coacem inca 30 de minute descoperit. Scoatem friptura din tava si o punem intr-un alt vas. Legumele din tava le zdrobim cu un blender adaugand si zeama ce-a mai ramas, sare , piper si optional o lingurita de otet. Taiem friptura felii , o servim cu sos, felii de ardei si piure de cartofi.
Friptura este frageda iar sosul aromat .
Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Friptura de porc cu sos de ardei”

  1. Merryjo se pare ca aduc numai bucurie la casa omului cu retetele din carne de porc :)), poate incerci si coastele ( reteta postata recent ).

  2. Buna
    As dori sa le si imprimez retetele sa le am in bucatarie cum pot sa le fac sau unde . Sunt nou si nu am vazut inca unde le aveti va multumesc si as dori sa – mi recomandati ceva retete pentru o printesa mica .Ii gatim in fiecare zi noutati si sincer mi sau epuizat .
    O zi buna va doresc

    1. In dreapta sus deasupra fotografiei de prezentare este o iconita cu „print”. Dati click si se poate imprima. …pentru copii deocamdata nu am postat retete deoarece sincer nu am timp :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.