Friptura de porc

De multe ori retetele simple sunt si cele mai bune asa ca m-am gandit sa postez aceasta reteta, adresata in special celor care sunt incepatoare in ale bucatariei. Friptura de porc este un fel de mancare foarte apreciat la noi, si trebuie avut in vedere ca se poate folosi si rece pentru alte preparate cum ar fi salatele sau de ce nu sandwichuri ( de ce sa cumparam mezeluri cu tot felul de chimicale , cand putem sa le inlocuim cu bucatele gustoase de friptura ?).
Ingrendientele sunt putine:
carne de porc ( pulpa)
sare, piper, 3-4 catei de usturoi

Se condimenteaza carnea de porc ( eu am taiat-o felii ) si se lasa sa stea la rece 2-3 ore. Se pune intr-o tava cu pereti mai grosi , se adauga putin ulei si 1/2 pahar de apa. Se pune si usturoiul necuratat, zdrobit putin cu lama cutitului. Se acopera cu o folie de aluminiu si se coace la foc mic aproximativ o ora. Apoi se ia folia si se mai lasa 30 de minute timp in care se stropeste cu sosul lasat. Rezulta o friptura rumena si delicioasa.
PS. Eu am pus si cateva feliute de rosii printre feliile de carne.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Friptura de porc”

  1. Ma bucur ca ti-a iesit buna friptura, poti sa faci mai multe combinatii de aceea am pus si reteta de baza :), o saptamana frumoasa iti doresc !

  2. Wow! E prima data cand fac friptura la cuptor si pot sa spun ca a iesit absolut grozav! O reteta simpla simpla si gustoasa care m-a vindecat de complexul fripturilor. Daca as reusi sa scap si de cel al supelor si ciorbelor as fi chiar incantata :)

  3. Rox daca ti-a iesit friptura cu ciorbele e floare la ureche :)) Eu zic sa treci la nivelul urmator si sa faci o cirobita buna , buna…ce buna e pe frigul asta :)

  4. Amalia ti-am promis ca adaug cate un comentariu la ce am "probat":d
    Cu asta nu am dat gres nicodata.Chiar aseara am facut am facut iarasi si a fost f buna si pt la pranz.

    Pupici cu drag.

  5. Steluta ma bucur ca ti-a iesit … sa stii ca poti improviza la nesfarsit la aceasta reteta :)), poti pune legume alaturi , rece o poti folosi la sandwich-uri…

  6. hey Amalia :* de aprox 1 an iti puricesc blogu',"din umbra" :))) norocu tau ca nu stau langa tine, ca as veni in fiecare seara "ce faci maine de mancare, scrie-mi repede pe o foaie" :))) suuper retetele tale, deja am probat multe (si fripturica asta de porc :D) bravo! :* ioana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.