Friptura de rata


Am primit o rataaaa ! M-am gandit sa fac din ea friptura si bors. Va scriu reteta de friptura care este cat se poate de simpla :).
Avem nevoie de:
o rata bineinteles ( eu am folosit doar pieptul , picioarele si aripile )
piper boabe
cimbru
1 morcov
1 ceapa mica
2-3 catei de usturoi
sare
1 pahar de vin
2  linguri de ulei
Se condimenteaza carnea cu sare , cimbru si se pune intr-un vas mai inalt uns cu putin ulei. Se adauga vinul si 1/2 de pahar de apa, ceapa curatata si taiata in 2, usturoiul, morcovul taiat in lung, dafin si boabele de piper. Se baga la cuptor la foc potrivit si se coace cam 70 de minute intorcand-o din cand in cand. Se serveste cu garnitura de legume sau cartofi natur.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Friptura de rata”

  1. sal,Amalia daca poti face o corectura la reteta pui la wok ar fi perfect pt. k la accesare apare friptura de rata si chiar as fi interesat de retete la wok pa cristi nitu

  2. Petruta daca e tanara rata ramane :)) … daca nu, poti adauga spre final putina apa calda. Sper sa-ti reuseasca , mi-ai facut pofta chiar nu am mai gatit demult rata :). Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.