O reteta delicioasa de friptura, va asigur ca puteti sa o incercati cu succes, carnea este foarte frageda. Multa lume spune ” nu cumpar carne de vita ca oricum as gati-o iasa atoasa”. Va asigur ca am mai facut aceasta friptura de cateva ori si intotdeauna mi-a iesit frageda.Reteta ii apartine Adrianei Nicoleta o romanca stabilita in Italia.
Ingrediente:
- 700g pulpa de vitel
- 200 ml ulei de masline
- suc de la o lamaie
- sare
- piper
Punem carnea intr-o oala mai groasa, condimentam cu sare si piper, adaugam sucul de lamaie si uleiul. Punem peste oala o hartie de copt, apoi capacul , apoi o greutate ( mojarul de granit de exemplu :)).
Lasam sa se gateasca la foc mic.
La mine au fost necesare 2 ore, am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am scos-o,
am taiat-o felii subtiri si am servit-o cu sosul ( uleiul ) ramas si cu legume.
Cred ca se poate face cu succes si in oala sub presiune ( kukta ).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
vreau si eu o bucatica!!!:D
Buna Amalia,
Citesc de ceva timp blogul tau si vreau sa te felicit – imi place cum prezinti retele si mai ales diversitatea lor.
Am o observatie la aceasta reteta :). Tu ai folosit pulpa de vitel, care, spre deosebire de vaca este mult, mult mai fraged. Cred ca este o diferenta mare intre vita si vitel (este mare diferenta chiar si intre vita si manzat).
Cam atat :)
Mult succes in continuare.
Razvan
Razvan multumesc mult pentru aprecieri, ma bucura cand cititorii isi aduc aportul la retetele postate :). Ai dreptate in ceea ce priveste carnea de vita, o sa modific chiar acum la ingrediente… sincer cred ca mi-a scapat :).