O reteta nu neparat de weekend , friptura din pulpe de curcan puteti sa o incercati oricand dar nu oriunde ci numai in bucatarie :).
Ingrediente:
- 2 pulpe intregi de curcan taiate fiecare in 2
- 100 ml vin alb
- 4-5 catei de usturoi
- 1 frunza de dafin
- cateva boabe de piper ( eu am scapat cam multe :))
- 1 lingurita otet
Punem intr-o punga toate ingredientele si lasam sa stea peste noapte la marinat in frigider.
Apoi punem intr-un vas termorezistent putin ulei, adaugam pulpele, restul ingredientelor din punga si 1/2 de cana de apa .
Acoperim cu o folie si coacem o ora la foc potrivit. Luam folia jos si mai lasam aprox. 15 minute pana se rumenesc pulpele .
Servim cu garnitura de cartofi sau legume.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Simplu si bun, o reteta perfecta pentru cei grabiti sau lenesi. Arata apetisant!
de ce e ptr lenesi???? e chiar o reteta f. buna!!! am bagat acuma friptura la cuptor, nu se poate sa nu iasa grozava!!!! multumesc ptr reteta!
:)) ziceam si eu asa pentru ca e foarte usor de facut … Anca sper sa-ti placa fripturica :).