Friptura taraneasca din coaste de porc

 

Weekendul trecut am fost la cules de struguri la parintii mei. Bineinteles ca am mancat numai chestii grele si copioase , asa-i la tara daca muncesti din greu mananci bine , nu stiu daca si la oras e valabila afirmatia :)). Iata o reteta de friptura ( preferata barbatilor ) asa cum o face mama. Scuzati pozele sunt mai „rustice” :)).
Ingrendiente:
1,5 kg coaste de porc ( fleica )
2 linguri untura
4 rosii coapte bine
1 gogosar
2 cepe
7-8 catei de usturoi
1/2 pahar vin
1/2 lingura
condiment de tip vegeta
sare, piper

 

Foarte simplu de facut , pentru inceput punem intr-o tava mai groasa un strat de felii de ceapa, gogosar, usturoi

apoi untura, coastele condimentate cu sare, piper, vegeta si deasupra punem felii de rosii.

Turnam putin vin (1/2 pahar) si acoperim cu o folie de aluminiu. Bagam friptura la cuptor la foc mic timp de 1 ora. Apoi luam folia si mai coacem 30 de minute.
La jumatatea timpului de coacere intoarcem coastele si pe partea cealalta sa se rumeneasca frumos

Servim cu mamaliguta si neaparat 1 pahar de vin rosu .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Friptura taraneasca din coaste de porc”

  1. Hallo Amalia,

    cum sintem de la Tine obisnuiti perzinti in Manierä profesionalä o Bunätate de numai. Cind mä uit la mincärurile tale primesc asa Pofte de mä si fac gravid…

    Multe Salutäri Jacob

  2. buna Amalia.sa stii ca friptura aceasta arata ffff buna ca de obicei faci ceva bun :)nu am de mult blogul dar cu ajutorul vostru fetelor m-am abitionat si tot uitanduma dupa retete noi am dat de tine si de late fete carora mi-a
    placut.pote esti ineresata sa vizitezi si blogul meu :) http://anca-retetedelicioase.blogspot.com
    am o intrebare dk doresti sa mi raspunzi..cum pot s asez pozele cum le pui tu una langa alta sa numi ia asa mult spatiu???multumesc pa

  3. Amalia, la costilla de cerdo está deliciosa de cualquier manera y esta forma de prepararla, tiene que estar buenísima.
    un abrazo

  4. :))) Jacob eu cred ca tu ai fugit repede si ai cumparat niste coaste …untura nu cred ca se gaseste la tine dar te descurci tu :)).

  5. Draga Anca felicitari pentru blog :) o sa vezi ca creaza dependenta… cat despre poze eu am un program instalat cu ajutorul caruia pot sa le "lipesc" una langa alta. Ma uit acasa pe calculator sa vad daca pot sa-ti trimit ceva .

  6. Draga Anca felicitari pentru blog :) o sa vezi ca creaza dependenta… cat despre poze eu am un program instalat cu ajutorul caruia pot sa le "lipesc" una langa alta. Ma uit acasa pe calculator sa vad daca pot sa-ti trimit ceva .

  7. Pilar me conocía como una receta que te gusta, incluso hoy en día hacer una receta de usted, que la coliflor y salsa bechamel. Besos!

  8. Ok ! Vad ca e site/ blog de fete!
    Eu=baiat… am loc ?
    As aplica reteta asta ,dar am probl. cu colesterolul ; bun, mai iau niste pastile ,am inteles , dar ce fac cu paharul de vin rosu ? As putea bea cumva toata sticla? Strica reteta? :)

    Leugen

  9. Preparatul tau a fost un mare succes.Prietenii m-au laudat ceea ce nu obisnuiau rar imi iese ceva ca lumea.Preparatul cu coaste de porc se cheama Amalia acum.Parca ii si aud baga Amalia ca este super bun.Iti multumesc.Ce frumoase si scumpe sint toate care scriu asa mi-e dor

    1. :)) esti draguta, atentie atunci la calorii :)… pentru barbati nu-s o problema, dar noi ce sa facem :)… pofta mare si pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.