Fuduliile de curcan sunt asa cum scria o cititoare o delicatesa, daca ati renunta la prejudecati :). Si fata de celelalte sunt mult mai fine, se prepara foarte repede si nu au absolut niciun miros care sa deranjeze si sa va faca sa nu le mancati ( desi nu inteleg cum putem suporta mirosul de burta proaspata atunci cand preparam o ciorba de burta :)). Pana la urma tind sa cred ca numai forma e de vina. Insa ce mai vestea-povestea merita sa le incercati si daca va hotarati poate preparati reteta de mai jos.
Ingrediente:
- 300g fudulii de curcan
- 2-3 fire ceapa verde sau 1 ceapa uscata
- 1/2 lingura de untura sau 2-3 linguri ulei
- 150g cus cus
- sare, piper,
- 1 lingurita boia dulce
1. Fuduliile se spala bine si se strecoara. Eu nu le-am oparit si nu le-am curatat de piele, pielea nu are niciun gust atat doar ca este mai tare atunci cand le mancati si trebuie aruncata.
2. Ceapa se taie feliute si se caleste in untura sau ulei. Adaugam fuduliile, amestecam usor si mai lasam 2-3 minute. Apoi condimentam cu sare, piper si boia si adaugam cam 100ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 3 minute si apoi adaugam cus cus-ul. Apa punem din cand in cand doar cat sa fie acoperit.
Ar trebui sa fie gata in 5 minute. Cand sunt gata lasam sa stea 5 minute cu capac si apoi servim.
Sunt delicioase!
PS Imi cer scuze pentru calitatea pozelor :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]