Adica fursecuri sarutari cu cocos. Sunt fragede si aromate, le puteti servi ca atare sau lipite cu putina ciocolata, depinde cum va plac. Noua ne place cocosul in orice combinatie asa ca niciodata nu sunt prea multe deserturi cu cocos in lista pe blogul meu.
Fursecurile cu cocos se fac foarte usor, daca aveti copii puteti sa-i implicati si pe ei in prepararea lor, o sa vedeti ca vor fi super incantati. Mie mi s-au parut foarte bune mai ales a doua zi, sunt corcante si aromate nu foarte dulci daca le incercati o sa vedeti ca o sa va placa .
Singura recomandare este sa folositi unt cu grasime minim 80% in prepararea lor, acum se gasteste peste tot si nu este cu mult mai scump decat cel cu grasimi reduse. Fursecurile vor fi absolut minunate!
Fursecuri cu cocos Coconut Kiss
Ingrediente aprox. 60 buc.
- 2 albusuri de ou
- 80g zahar pudra
- 100g unt minim 80% grasime la temperatura camerei
- 150g nuca de cocos fina
- 150g faina alba de tip 000
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Mai aveti nevoie de aproximativ 70g cocos
Se amesteca untul la temperatura camerei cu jumatate din zaharul pudra. Se adauga nuca de cocos si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Intr-un bol se mixeaza albusurile cu putina sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul pudra ramas si se mixeaza bine.
Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza amestecul de albusuri in cel cu nuca de cocos, se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Acoperim vasul cu o folie de plastic si-l bagam la rece timp de 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cu o lingurita luam din compozitie si formam bile mici pe care le tavalim prin nuca de cocos si apoi le asezam una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt. Pe mine m-au ajutat copilasii, cu una ocazie i-am pus sa faca ce le place.
Coaceti fursecurile timp de 20-25 de minute, avand grija sa nu se arda, trebuie sa ramana albe frumoase.
Daca doriti puteti sa le uniti cu putina ciocolata topita sau sa le lasati asa.
Reteta e preluata de pe un grup din pacate nu mai retin care.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]