Fursecuri Lămâi – asa dupa cum sugereaza si titlul niste fursecuri dragalase in forma de lamaie ce incanta atat vizual cat si ca gust. Sunt fragede si se topesc in gura, umplute cu nuca. Daca am zis nuca cu siguranta deja v-am cucerit, tot ce este cu nuca e foarte bun!
Sa stiti ca se fac foarte usor spre deosebire de fursecurile piesici a caror reteta o gasiti pe blog aici.
Aluatul se intinde usor, se decupeaza forme de cerec, in mijlocul carora se pune umplutura, se coc. Apoi se trec prin culoare ca sa zic asa si aici atentie va trebuie un colorant bun, eu am folosit unul tip gel cumparat din supermarket, bunicel, dar se putea mult mai bine :)
In rest doar spor va doresc si sper sa incercati reteta e foarte simpla si practica.
Ingrediente pentru pentru rețeta de fursecuri Lămâi
Din aceste cantitati ies 25 de fursecuri
Aluat:
- 250g faina de tip 000
- 25g untura
- 25g unt minim 80% grasime
- 100g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 150ml lapte
- un varf d ecutit de sare
- 2 galbenusuri de ou
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Umplutura:
- 200g nuca macinata
- 2 albusuri
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 100g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de rom
Decor:
- colorant alimentar galben
- 300ml lapte
- 200g zahar tos mai fin
Cum preparăm rețeta de fursecuri Lămâi?
Amestecati toate ingredientele pentru aluat, daca nu aveti untura inlocuiti cu unt, dar puneti in total 75 g unt.
Trebuie sa obtineti un aluat maleabil ca si o plastilina. Daca este prea nisipos mai adaugati putin lapte. Inveliti aluatul cu o folie si-l puneti la rece o ora.
Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu foarte putina faina, intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 2-3 mm.
Decupati cercuri cu diametrul de 6 sau 8 cm depinde cat de mari doriti sa le faceti si de cata rabdare si timp aveti :).
Pentru umplutura amestecati toate ingredientele. Atentie sa nu bateti albusurile spuma ca si la alte prajituri, compozitia o sa aiba volum prea mare.
Pe mijloc la fiecare cerc puneti o lingurita de umplutura si apoi rulati aducand o parte de sus peste umplutura apoi cea de jos peste prima.
Strangeti usor marginile dand forma de lamaie, apoi le intoarceti cu marginea indoita in jos, sper sa va fie de folos imaginile.
Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius, adica la temperatura mica, daca cresteti temperatura se pot crapa.
Aranjati fursecurile unul langa altul si le coaceti timp de 20 de minute.
Le scoateti pe un platou si le lasati sa se raceasca.
Treceti fursecurile prin amestecul de lapte si colorant si le tavaliti prin zahar. Daca aveti timp si nervi le treceti capetele prin putin colorant verde amestecat cu lapte.
Pofta buna!
Reteta este preluata de pe un forum croat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]