Recunosc sunt o impatimita a fursecurilor, imi place si sa le prepar si sa le mananc asadar nu-mi ramane decat sa incerc si sa incerc noi retete imediat ce le descopar.
Linzerele cu bezea sunt foarte usor de preparat, de gus nu mai zic nimic, ti se topesc in gura atat sunt de bune! Aluatul fraged care nu trebuie sa stea la rece inainte, il preparati, il intindeti si decupati fursecurile.
Fursecurile seamana ca si compozitie cu fursecurile non-plus-ultra doar ca nu trebuiesc lipite cu gem, de data aceasta gemul este intins peste aluat apoi urmeaza bezeaua, o combinatie perfecta mai ales daca folositi un gem acrisor. Eu am folosit gem de struguri ( da, daca va vine sa credeti exista si asa ceva), l-am primit cadou de la o prietena și am zis ca fiind mai acrisor merge foarte bine. Sigur trebuie sa aveti grija sa nu puneti foarte mult pe fursecuri altfel o sa curga in timpul coacerii. Eu am patit asa la cateva fursecuri dar data viitoare voi pune mai putin, mi-am invatat lectia.
Altfel toate bune si frumoase, mi-am inaugurat forma de linzere cu brio, am umplut casa de un miros frumos de fursecuri, copiii au decorat bradul, ce sa va spun atmosfera clasica de sarbatori. Doar ca mai este putin pana la Craciun, dar e o perioada buna sa testez dulciuri :) Sigur ca le puteti face si de Pasti sau intr-o duminica ploioasa cand aveti pofta de ceva dulce, va las pe voi sa alegeti momentul .
Fursecuri linzer cu bezea
Ingrediente 60 buc:
Pentru fursecuri:
- 200g faina de tip 000
- 20g zahar pudra
- 125g unt la temperatura camerei
- 2 galbenusuri de ou
Pentru bezea:
- 2 albusuri
- 150g zahar pudra
Mai aveti nevoie de un gem mai gros ca si consistenta.
Pregatiti doua tavi in care puneti foi de copt. Eu am folosit o tava de 30x60cm si una de 20x30cm.
Pentru inceput amestecati faina cu zaharul pudra si adaugati untul, galbenusurile. Framanatati rapid un aluat, acesta nu trebuie sa fie nici lipicios nici tare. Eu am folosit unt cu 82% grasime si am mai adaugat 30g faina mi se parea cam lipicios aluatul.
Pentru bezea mixati albusurile cu putina sare, cand sunt batute pe jumatate spuma adaugati zaharul treptat si mixati dupa fiecare lingura pana ce obtineti o bezea lucioasa.
Pe o suprafata pe care ati presarat putina faina intindeti o foaie de aprox 3-4mm grosime si taiati cu forma fursecuri. Aluatul ramas il intindeti din nou si decupati forme pana terminati tot aluatul.
Asezati fursecurile in tava unul langa altul si pe fiecare puneti putin gem, atentie sa nu puneti foarte mult pentru ca o sa cuga in timpul coacerii.
Punem spuma intr-un pos si spritam deasupra fiecarui fursec putina spuma. Ca sa umpleti mai usor posul il puneti intr-o cana goala si-l umpleti cu lingura.
Coaceti fursecurile in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius , timp de 12-15 minute. Verificati dupa 10 minute, daca marginile la fursecuri incep sa se rumeneasca usor sunt gata.
Lasati fursecurile sa se raceasca putin in tava si apoi le scoateti, sunt foarte fragede.
Serviti!
Reteta este preluata de pe un blog maghiar.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Hi !
Se poate pregăti și cu făină integrală ?
Nu stiu, nu am incercat poti incerca cu o portie mai mica sa vezi cum iti ies
Am facut cu faina integrala. Trebuie mai multa grasime ( unt sau untura ). Eu am pus untura sa fiu sigura. Sunt foarte bune !!
Ma bucur ca ți au ieșit!