Fursecurile sunt un dulce usor de facut si personal nu le refuz niciodata :). Am gasit acum cateva zile o reteta de fursecuri din categoria celor de pe vrema bunicii, adica simpla si buna, cu putine ingredinte. Sunt foarte fragede si se fac rapid, plus ca ies multe bucati.
Haideti sa vedem reteta.
Ingrediente pentru aproximativ 40-50 buc:
- 350g faina
- 200g untura
- 150g zahar
- 1 ou
- 2 galbenusuri ( albusurile se folosesc tot la fursecuri)
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 lingurita esenta de rom
- 150g nuca macinata
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- un varf de cutit de sare
Glazura:
- 100g ciocolata
- 40g unt
- sau nutella
1. Se amesteca toate ingredientele, mai putin cele 2 albusuri si nuca si se framanta un aluat fraged pe care il puneti la rece minim 1 ora.
Apoi rupeti bucatele de aluat si le modelati sub forma de bile de marimea unei cirese. Le dati prin albusul de la cele 2 oua ( nu-l bateti spuma ) si apoi prin nuca macinata.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 20 min la 180g C.
Dupa coacere:
2. Topim ciocolata, adaugam untul si apoi trecem un fursec prin amestecul topit si-l unim cu altul. Se pot pastra mai mult timp intr-o cutie metalica.
Puteti folosi in loc de nuca migdale si in loc de ciocolata si unt, nutella.
Reteta este preluata de pe coolinarika.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Neaparat de incercat dar aici nu gasesc untura. O pot inlocui cu unt sau margarina si daca da cu cate grame?
Multumesc anticipat pt. raspuns si pt. toate retetele minunate!
Spor in bucatarie in continuare!
Sautari,
Mada
Mada se poate inlocui untura cu unt sau margarina…din pacate nu stiu conversia.
Se poate inlocui cu unt sau margarina insa nu stiu conversia :)
O reteta binevenita,cu un parfum mai vechi.