Fursecuri triunghi cu cafea

Sunt foarte bune mai ales ca au cafea in compozitie, eu iubesc aroma de cafea si desigur cafeaua, daca as putea as bea 3 -4 pe zi :)

Fursecurile cu cafea se fac rapid, sunt fara coacere si le puteti pastra la rece cateva zile fara probleme! Au in compozitie biscuiti, nuca, practic sunt un fel de salam de biscuiti asa ca reteta nu ar trebui sa ridice semne de intrebare, este una pentru incepatori, simpla.

Cred ca merg foarte bine pentru zilele de sarbatoare mai ales cele de iarna , pentru faptul ca au in compozitie nuca dar le puteti face fara nici o ocazie doar de pofta. O sa vedeti ca sunt tare bune.

Desigur se pot face si in tava si apoi sa le taiati cubulete sau sub forma de salam. Eu am o tava triunghiulara asa ca le-am facut sub forma de triunghi. Copiilor le-a placut mult, stiti ca lor le place tot ce e mai interesant ca forma.

Dar haideti sa vedem reteta cu mentiunea ca nu e obligatoriu sa folositi cafea daca nu va place sau nu puteti consuma.

Fursecuri triunghi cu cafea

Pentru compozitie:

  • 150 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 100 g de unt
  • 100 g de ciocolată
  • 2-3 lingurite de cafea instant (puteti folosi ness sau daca nu consumati cafea cacao)
  • 200 g de nuci prajite macinate
  • 200 g de biscuiti macinati

Pentru glazura:

  • 100 g de ciocolată
  • 2 linguri de ulei
  • cateva nuci tocate

 

Într-o cratiță puneți apa, zahărul, untul taiat bucatele și ciocolata ruptă în cuburi.

Puneti cratita la foc potrivit si amestecati pana de se combina ingredientele. Când untul si ciocolata s-au topit, adăugați cafeaua instant și amestecați pentru a se dizolva. Se fierbe totul împreună timp de 2-3 minute și se ia de pe foc.

Observatie:

Nu folositi amestec de cafea de tip 3 in 1, nu are o aroma puternica.

Pentru un gust mai usor puteti pune 2 lingurite de ness, pentru unul mai puternic 3 lingurite.

Adăugați nuca prajita si macinata și amestecați. Se adauga apoi biscuitii macinati si se amesteca totul bine.

Cantitatea de biscuiți poate varia în funcție de tip, așa că dacă amestecul pare mai moale, puteti să mai adăugați câțiva biscuiți. Dar nu exagerați pentru că amestecul ar trebui să fie mai moale la început cât este fierbinte. Se va întări pe măsură ce se răcește. Eu am folosit biscuiti pettite beurre

Folositi o forma mica de 25×18 cm, sau un pătrat de 21×21 cm și întindeți amestecul. Eu asa cum am scris am folosit o forma triunghiulara peste care am pus folie, ceea ce va recomand si voua.

Puteti sa rulati sub forma de salam, pe folie presarati nuca macinata si puneti amestecul si

Indreptati amestecul usor apoi dati-l la frigider pentru cel putin o ora sa se raceasca si sa se intareasca.

Glazură

Pentru glazura topiți ciocolata cu ulei la foc mic și turnați peste amestecul rece.

Se presara peste glazura cateva nuci prajite tocate si se da la frigider sa se raceasca si sa se intareasca.

A doua zi taiati felii cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.