Probabil majoritatea dintre voi faceti supa de pui sau gaina ca si mine, din spate sau alte tacamuri de pui. Eu folosesc un spate cu aripi pentru supa si cateodata cand am pofta de o salata de beuf si pulpe. Insa situatia cu carnea din supa sta la mine asa: sotului ii place sa manance supa cu carnea care a fiert, copiii nu o mananca deloc iar eu o tot culeg de pe oase cand o scot din supa.
Dar am gasit situatia salvatoare care poate daca aveti probleme de genul ca si mine o puteti aplica si voi, va asigur cu succes. Pe un blog polonez am vazut aceasta varianta de a folosi si carnea din supa de pui sau de gaina. Repet este vorba de cea de la tacamuri , nu atunci cand fierbeti mai multa.
Din ea si inca ingrediente se pot face galuste ce se pot servi impreuna cu supa , taieteii si legume. Nu stiu ce origine are reteta, sunt sigura ca nu este o inventie a doamnei repsective, ma bucur ca am descoperit-o si de acum inainte am gasit solutia salvatoare.
Cred ca aceste galuste se pot face si din alt tip d ecarne, nu stiu dar voi incerca. Pana atunci reteta.
Găluște de carne pentru supă
Ingrediente:
- 100 -120 g paine de preferinta mai veche taiata cubulete
- carnea de la supa (de la un spate de pui, aripi, gat)
- 1 radacina patrunjel fiert din supa
- 1 ou
- 1 lingura pesmet
- 1/4 lingurita boia dulce
- putin usturoi pudra sau un catel mic de usturoi zdrobit
- sare, piper
Cum se fac galustele de carne pentru supa?
Pentru inceput preparam supa, cred ca stiti cum, spalam carnea bine in cateva ape apoi o punem in apa rece cu sare sa fiarba. Cand da in clocot se spumeaza si se adauga zarzavatul curatat (radacina de patrunjel, morcov, o bucatica de telina si o ceapa mica). Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea este fiarta.
Scoatem carnea , zarzavatul si ne apucam de treaba , facem galustele.
Carnea o curatam de pe oase si o tocam marunt, la fel tocam si radacina de patrunjel.
Punem intr-un bol cubuletele de paine, oul, carnea tocata, radacina de patrunjel, sare, piper, boia, usturoi, Adăugăm 2-3 linguri de supă. Amestecam cu mana pana se formeaza o compozitie omogena. Modelam cu mana uda galuste nu foarte mari.
Intr-o oala mai mare punem apa si putina sare si cand da in clocot facem focul mai mic si punem galustele la fiert. Le lasati putin, cam 4-5 minute pana cand se ridica la suprafata. Scoatem galstele cu o spumiera si apoi le folosim la supa. Puteti sa le puneti direct in supa sau le adaugati in farfurie cand puneti supa.
Sunt foarte bune, mai ales impreuna cu supa fierbinte.
Pofta buna!
Later edit
Găluștele se pot face în forma de chiftele și se pot prăji. Merg de minune cu un sos de mărar.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]