Iata un preparat foarte bun, cel putin ai mei s-au lins pe degete după ce l-au mancat deși se mănâncă cu furculița :) , ce are ca și ingredient principal gnocchi. Gnocchi, daca nu ati aflat pana acum, sunt un tip de paste preparate din faina, ou si cartofi. Eu i-am facut o singura data in casa, se fac destul de usor dar nu foarte repede, daca aveti timp va recomand sa-i faceti cu manuta voastra, daca nu, se pot cumpara. Eu am ales varianta celor cumparati, din lipsa de timp, bineinteles.
Gnocchi cu bacon si sos de rosii la care mai adaugam din belsug si mozarella este un preparat usor, foarte gustos, ce poate fi servit la pranz sau la cina. Desigur, baconul si mozarella fac diferenta, cum s-ar spune, ca de fiecare data. Chiar ma bucur ca am descoperit aceasta reteta pentru ca este tare buna si rapida. Mereu sunt in cautare de retete de acest gen, ati vazut si voi pe blog, majoritatea sunt de acest gen.
Altceva nu mai am a va spune decat sa va recomand sa nu faceti imbunatatiri la ea, este perfecta asa cum e.
Pentru sos am folosit rosii pasate, dar puteti folosi si rosii cubulete la conserva sau, de ce nu, un sos facut in casa din rosii proaspete. Asta vara cand rosiile sunt bine coapte.
Din aceasta reteta ies 2 -3 portii, adica au mancat copii si eu. Va recomand sa dublati cantitatile pentru a obtine 4 portii decente. :) A, si daca nu aveti mozarella bilute puteti folosi si din cea obisnuita, stiti la ce ma refer, cea la calup.
Ingrediente pentru reteta de gnocchi cu bacon și sos de rosii
(Cantitati pentru 2-3 portii):
- 500g gnocchi (eu am folosit cumparati)
- 400ml rosii pasate sau rosii cubulete la conserva
- 100g bacon
- 250 g mozarella (de tip bilute)
- 2 catei de usturoi
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita zahar
- sare, piper, ulei de masline
Cum preparam reteta de gnocchi cu bacon și sos de rosii?
Pentru început preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pana se incalzeste cuptorul, punem apa la fiert pentru gnocchi si preparam sosul.
Baconul il taiem cubulete si-l prajim apoi il scoatem pe un servet absorbant.
In grasimea ramasa (daca e prea multa mai aruncam din ea) prajim putin usturoiul apoi il aruncam, adaugam sosul de rosii, busuiocul , zaharul, sarea si lasam sa dea doua 3 clocote.
Fierbem gnocchi in apa cu sare pana se ridica deasupra, cateva minute dureaza. Ii strecuram de apa.
Ungem cu ulei o tava termorezistenta, punem gnocchi apoi baconul, sosul de rosii si deasupra mozarella. Daca folositi cea de tip bilute, le taiati in jumatate.
Bagam tava la cuptor aproximativ 10 minute pana se topeste branza.
Servim fierbinti.
Sunt absolut deliciosi!
Reteta am preluat-o de pe luckycake.ro.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]