Gogosele cu branza si oua

Reteta originala este cu cascaval dar eu am folosit branza de burduf. Se fac rapid aceste gogosele ( in 15 minute ) si merg de minune la un pahar de vin … sau un ceai de menta :).

Ingrediente:

  • 200ml lapte
  • 3 oua
  • 30g unt
  • 100g faina
  • 150g cascaval

Punem laptele la fiert impreuna cu untul. Cand incepe sa fiarba stingem focul si punem toata faina . Amestecam rapid pana aluatul se desprinde de oala. Adaugam branza si amestecam. Lasam sa se raceasca putin si cand amestecul este caldut adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Punem cu lingurita in tava tapetata cu hartie de copt , gramajoare de marimea unei nuci mai mari. Daca aveti un cornet pentru prajituri ar fi si mai bine.
Coacem la foc potrivit aprox 10 minute pana se rumenesc deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi le papam .
Reteta o am dintr-o carte de bucate cu preparate din oua.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


31 de comentarii la „Gogosele cu branza si oua”

  1. Eu mai am niste mozzarella, merge?? si un pic de sare?? nu ai mentionat in reteta, a ajuns de la branza de burduf?? toate cele bune.

  2. Eu cred ca merge Geta , sare nu am pus ca era branza sarata, dar poti pune dupa cat crezi! Astept sa-mi scrii cum ti-au iesit :).

  3. Par a fi foooarte gustoase!Astept momentul sa le incerc si eu.Astazi am avut pe lista Clatite banatene…astea ii plac sotului foarte mult…dar ii plac si lucrurile sarate,asa ca,sunt convinsa ca o sa-i placa si acestea!

  4. Te observ de ceva vreme, si imi place blogul tau, de fapt retetele tale, spune-mi te rog ce inseamna foc potrivit la aceasta reteta 180-200grade sau mai mult?

  5. Am incercat si eu aseara gogoselele…insa cu branza telemea. Mi-au iesit prea sarate:( Si la cuptor au stat f mult fata de cum ma asteptam sa se rumeneasca in 15 min.

  6. Nici mie nu mi-au crescut, au ramas plate :(. S-au copt si au avut gust bun pana la urma, dar nu aratau ca si gogsele mai umflate. Ce consistenta trebuie sa aiba aluatul inainte sa fie pus pe tava?

  7. Roxana imi pare rau ca nu ti-au crescut, sper ca nu ai deschis usa de la cuptor in timpul coacerii… aluatul a avut consistenta celui de eclere adica mai curgator.

  8. Sigur ca s-au copt…de asta le-am si lasat mai mult…pana au fost gata. Insa au fost bune. O sa repet cu alt fel de branza. Multumesc.

  9. Foarte bune aceste gogosele, le-am facut cu cascaval dar data viitoare ma gandesc sa pun si branza dulce. Imi plac mult retetele tale, am mai incercat 3 torturi si 2 prajituri. Retete de inghetata de vanilie cunosti?

  10. Eu am incercat azi reteta, dar blatul mi-a iesit prea lichid, probabil ouale erau prea mari, Dupa parerea me 2 erau de ajuns. In loc de gogosi am turnat totul in tava si am copt la cuptor, dupa care odata copt si racit am taiat totul felii. E oricum gustos.

  11. Foarte bune, am facut in portie dubla si ce inseamna ala lasat la racit =)) ca la noi nu se intampla niciodata, eu am pus jumatate telemea si jumatate branza de burduf ca atat mai aveam prin frigider. Maine o sa le repet pentru ca avem o mica petrecere si se fac repede si sunt super bune. Felicitari pentru blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.