Am scris în celalalt articol despre granola ca este preparatul ideal pentru cei care iubesc cerealele crocante. Este perfect adevarat, nu ai cum sa nu iubesti granola mai ales ca se poate consuma cu multe preparate, lapte, iaurt, inghetata, fructe…e pacat sa nu o faceti acasa, mai ales ca nu ia mult timp si puteti prepara o cantitate mai mare pe care o puteti depozita in cutii ermetic inchise sau in borcane.
Granola are la baza fulgii de ovaz care de ce sa nu recunoastem nu sunt asa de apetisanti, la care se adauga alte cereale sau pseudocereale, fructe uscate, seminte si de ce nu ciocolata. De data aceasta am ales o varianta sanatoasa si am folosit seminte de floarea soarelui si nuca, am mai pus si merisoare si pot sa va scriu ca a iesit o chestie tare buna. Va scriu ca o data incercata o sa deveniti dependenti de ea, cel putin asa suntem noi :)
Este mult mai sanatos sa va preparati acasa cerealele preferate decat sa le cumparati, cele din magazin contin mult zahar, chiar si mussli sau fructele uscate, asa ca de dragul sanatatii si de dragul unui gust minunat incercati granola.
Granola cu semințe
- 500g fulgi de ovaz
- 2 linguri miere de albine ( daca va place un pic mai dulce suplimentati cu inca o lingura)
- 3 linguri ulei de cocos
- 100g merisoare confiate sau stafide
- 50g seminte de floarea soarelui
- 150g nuca zdrobita
Preincalziti cuptorul la 150grade Celsius.
Intr-un bol la microunde incalziti putin mierea si uleiul de cocos apoi le puneti peste fulgii de ovaz. Adaugati merisoarele, nuca zdrobita, semintele de floarea soarelui. Amestecati bine si apoi puneti tot amestecul in tava tapetata cu hartie de copt. Recomand sa folositi tava mare de la aragaz pentru ca suprafata de coacere sa fie mult mai mare.
Bagati tava la cuptor si dupa 5 minute amestecati cu o lingura apoi bagati din nou tava la cuptor. Repetati pana fulgii capata o culoare aurie si incep sa se rumeneasca .
Asta inseamna ca granola e gata, scoateti tava o lasati sa se raceasca si apoi depoazitati continutul in borcane de sticla sau cutii de tabla bine inchise.
Pofta buna !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
2 linguri miere de albine ( daca va place un pic mai dulce suplimentati cu inca o lingura)
exista si alt tip de miere inafara de cel de albine ?
Nu cred, probabil din obisnuinta am scris.