Grisul cu lapte este preferatul copiilor si nu numai al lor, si noua adultilor ne place foarte mult pentru ca ne face sa retraim vremurile din copilarie cand la cina sau la mic dejun ne astepta un gris cu lapte si dulceata sau sirop. Grisul cu lapte se prepara foarte usor trebuie doar sa aveti rabdare , sa-l lasati sa se faca incet sa fiarba atat cat trebuie.
Grisul cu lapte si ciocolata este un preparat foarte gustos care poate fi si un desert elegant servit alaturi de cateva felii de banana.
O sa vedeti ca se prepara foarte usor.
Ingrediente pentru reteta de gris cu lapte si ciocolata
Cantitati pentru 2 portii
- 400 ml lapte
- optional putina scortisoara
- 40 g gris
- 40 g ciocolata
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 banana
- 1 lingurita miere de albine
Cum preparam reteta de gris cu lapte si ciocolata?
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vaniliat.
Cand laptele incepe sa fiarba se adauga grisul si se amesteca usor pana se ingroasa. Dureaza cam 3-4 minute.
Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam grisul in doua boluri si deasupra decoram cu felii de banana si bucatele de ciocolata. Picuram si putin miere si daca va place punem si putina scortisoara.
Servim rece.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]