Pentru toti care iubesc hummusul, pentru toti cei care iubesc avocado am o reteta perfecta si anume hummus cu avocado. Se prepara rapid și il puteti servi cu paine prajita la fel ca si mine sau cu lipie, legume, pui.
Hummusul cu avocado sau ce se intampla cand se intalneste hummusul cu guacamole. O bunatate!
Puteti sa-l preparati cu naut la conserva singura chestiune este ca trebuie sa indepartati coaja de pe boabele de naut. Le inmuiati in apa fierbinte in care ati pus putin bicarbonat si apoi le frecati intre maini si le curatati de coaja. Dar ce sa zic, daca va grabiti il puneti ca atare direct din conserva, eu am mai facut asta, e adevarat nu iese la fel de fin hummusul insa e si asta o varianta de preparare.
Musai sa folositi avocado copt, si daca tot am pomenit de el, va atrag atentia ca desi se foloseste suc de lamaie in prepararea hummusului acesta se va oxida (bineinteles din cauza pretiosului avocado). Dar puteti pastra hummus-ul intr-un borcan sau o cutie inchisa ermetic maxim 2 zile.
Si nu in ultimul rand este un preparat vegetarian, puteti sa-l consumati si in zilele de post, este bogat in proteine, fibre, fara lactate si gluten.
Hummus cu avocado
Ingrediente:
- 1 cutie de naut din conserva
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri tahini
- 2 catei de usturoi
- 2 avocado taiati in jumatate fara samburi si coaja
- 2 linguri coriandru proaspat (bata-l cucu, nu gasesc in veci de cumparat deci nu am pus)
- putin ulei de masline pentru servire
Pentru inceput punem nautul scurs de sucul din conserva in vasul robotului, asa cum am scris mai sus, se poate curata de coaja.
Adaugati sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi, sarea.
Mixati si din cand in cand razuiti peretii vasului pentru ca sa obtineti un amestec omogen. Puteti adauga putina apa din conserva de naut, aproximativ 2 linguri sau apa rece.
La final adaugati coriandrul si avocado si mixati pana amestecul de vine cremos. Daca e cazul mai adaugati suc de lamaie, sare.
Puneti hummus-ul intr-o farfurie si deasupra putin ulei de masline.
Serviti-l rece sau la temperatura camerei.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]