Iahnie de fasole cu carnati de post

Iahnie de fasole cu carnati de post

O mancare gustoasa, de post care se face foarte usor.

Ingrediente ( 2 portii ):

  • 300g fasole uscata
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 boabe piper
  • 1 lingurita boia
  • 3-4 linguri bulion
  • 4 buc carnati de post (am folosit cârnați de la AIVIA)
  • sare, ulei

1. Fasolea o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Lasam sa fiarba 4-5 minute si apoi aruncam apa. Completam cu apa calda si punem din nou la fiert impreuna cu o lingurita de sare si boabele de piper.

2. Ceapa o curatam si o tocam marunt si apoi o calim in putin ulei. Adaugam boia, fasolea fiarta si scursa de apa, bulionul si foaia de dafin. Amestecam si mai lasam cateva minute. Daca este prea putin sos mai adaugam bulion.

3. Separat curatam carnatii de membrana si ii taiem feliute. Ii prajim la foc mic si apoi ii adaugam la fasole. Eu am preferat sa-i pun deasupra.

Servim cu muraturi.

AIVIA - mezeluri vegetale

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.